Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Régebbi cikkek
2019-2020 második félév


Szent Filoména
1.b.

Január 10-én osztály védőszentünk Szent Filoména ünnepén, részletesen megismerkedtünk, életével, csodáival. Lelkesen dolgoztunk az életeseményeit megjelenítő képeken. Megtanultuk imádkozni a közbenjárását kérő rózsafüzért.
Élményként őrizzük szívünkben ezt az alkalmat, gyakorta fordulunk hozzá egy fohásszal:
„ Szent Filoména könyörögj értünk”

Vighnné Perge Anita
osztályfőnök
Szivességcsere zárófoglalkozás

A Szivárványház Református Egészségügyi Otthon meghívására az iskolánk eltérő tantervű tagozata 2020. január 21-én ellátogatott hozzájuk.
A három évig tartó pályázat segítségével gazdag programokat, szoros együttműködést alakítottunk ki intézményükkel. A pályázat teljesítése a végéhez közeledik, a záró foglalkozásra került sor. Sportdélelőttöt rendeztek, amelynek keretében először sor- és váltóverseny volt a két intézmény csapatai között. Ezt követte a kosárlabda mérkőzés. Végig nagy volt a lelkesedés, a győzni akarás, sportszerűen küzdöttek a résztvevők. Az összejövetelünket közös csoportképen is megörökítettük.
Közösen megajándékoztuk egymást. Megköszöntük a három évig tartó együttműködésüket, barátságukat és felénk áradó szeretetüket. Jó volt veletek lenni!

Hegyiné Mézes Irén


A Magyar Kultúra Napja iskolánkban

Január 22-én megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Az iskolai galériánk most is ünnepi kiállítással várt minden érdeklődőt, illetve a könyvtárban szervezett programjainkkal tisztelegtünk nemzeti Himnuszunk és a magyar kultúra előtt.
A „Szent és profán” címmel Papp Norbert grafikusművész munkáiból készült kiállításunkra, majd a „Szülőföldem gyerekszemmel” mottóval meghirdetett a honismereti versenyre hívogató tájékoztatóra, beszélgetésre egyaránt sokan voltak kíváncsiak.
Újra kiállítottuk könyvtárunkban volt és jelenlegi diákjaink honismereti pályamunkáit, hogy bárki belelapozhasson az igényesen megírt pályamunkákba.


Mesemondó verseny Abádszalókon

Nagy sikerrel szerepeltek tanulóink az Abádszalókon megrendezett megyei Benedek Elek Mesemondó Versenyen ma délelőtt!A nívós megmérettetésen 17 általános iskola alsósai mérték össze tudásukat a háromfős zsűri előtt. Az eredményhirdetés során az alábbi remek szentimrés helyezések születtek:

Ruzsányi Péter (1. o.) - I. helyezett (felkészítője: Vighné Perge Anita)

Richter Dávid Ágoston (2. o.) - I. helyezett (felkészítője: Némethné Csorba Edit)

Lendvay Laura (3. o.) - II. helyezett (felkészítője: Duróné Vágási Mária)

Garabecz-Berta Hunor (4. o.) - különdíj (felkészítője: Nagy Beáta)

Gyermekeinknek szívből gratulálunk az elért eredményekért, az őket gardírozó felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját pedig a szülők nevében is köszönjük szépen!


Neumann idegennyelvi verseny Egerben

Már sokadik alkalommal vettünk részt az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által a 6. és 7. osztályosok számára meghirdetett idegen nyelvi versenyen, ahol ismét szép eredményeket értünk el a népes mezőnyben.
A verseny három fordulóból állt. Az első fordulóban egy feladatsort kellett megoldaniuk, a második részben pedig egy esszét kellett megírniuk a tanulóknak, mindkét esetben a világhálóról letöltve azokat.
A harmadik próbatétel, a szóbeli megmérettetés már Egerben, a Neumannban zajlott, melyre a gyerekek számítógépes prezentációkkal készültek. Tanulóink nagyon nagy szorgalommal, kitartással, idejüket nem sajnálva készültek a versenyre.
A kiemelkedő eredményekért hálásak vagyunk felkészítő pedagógusainknak!

_EREDMÉNYEK_


Színházi előadás Szolnokon

Január 8-án iskolánk ötödik évfolyama a Lázár Ervin Programnak köszönhetően Szolnokon az ABA-Novák Agóra Kulturális Központban a Szent Péter esernyője című színdarabot nézhette meg a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek fergeteges előadásában. Köszönjük a lehetőséget!Bábszínházi előadás az elsősöknek

2020. 01. 09-én a Lázár Ervin Program jóvoltából az első évfolyam a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészei által bemutatott Utazás a csacsifogaton című előadást nézhették meg. Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük a lehetőséget!


Karitász hírek

>Eredményesen zárult a karitász karácsonyi adománygyűjtése.
Nagy szeretettel hozták a diákok az élelmiszereket, így gyakran megteltek a kijelölt gyűjtőhelyek.
Szeretném kifejezni köszönetemet mindazoknak, akik hozzájárultak az ajándékozás sikeréhez!
33 tanulót és családtagjait sikerült megajándékoznunk: a Római Katolikus Egyháztól, társaiktól és iskolánk munkatársaitól kapott tartós élelmiszerekkel.
Jó volt a látni az örömöt a szülők szemében!
Bízunk benne, hogy a következő felhívásunk is hasonlóan eredményes lesz majd, amelyet a húsvéti időszakban fogunk meghirdetni.

Földesiné Kiss Tünde
Iskolai Karitász


Városi Terematlétikai bajnokság

A téli szünetben került megrendezésre a már hagyományos terematlétikai verseny a Városi Sportcsarnokban. Iskolánk tanulói is részt vettek ezen a rendezvényen. Az általános iskolai korcsoportokban az induló versenyzők több mint fele a Szent Imre Általános Iskola tanulója volt!

A győztesek és helyezettek névsora _IDE KATTINTVA_ olvasható:

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!
Vízkereszt

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia („epiphania Domini”, az „Úr megjelenése”) néven is ismert vízkereszt Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből ered.
Iskolánkban Baranyák Béla plébános atya vizet szentelt a felsős és alsós aulában, majd körbejárta és szenteltvízzel meghintette az intézmény helyiségeit és a benne tartózkodókat. A bejárat fölé felkerült a C + M + B + 20 felirat, jelezve, hogy a háromkirályok látogatásának ünnepén a ház meg lett szentelve. CMB = „Christus Mansionem Benedicat” azaz „Krisztus áldja meg e hajlékot!” A szám a 2020-as évet jelöli
Este 17 órakor szentmisével zárult Vízkereszt ünnepe.
Imádsággal kérjük, hogy a Mennyei Atya árassza kegyelmét intézményünk tanulóira és dolgozóira.

Langné Kiss Piroska
hitoktató