Gönci Márta 8. osztályos tanuló jellemzése

 

 

Tanulmányi munkája kiváló. Tanulmányi eredményei alapján az elmúlt hét év alatt mindig kitűnő bizonyítvánnyal végzett, több tantárgyból is dicséretes volt. A tanévek végén többször kapott nevelőtestületi dicséretet.

Szorgalma és magatartása példamutató. Tanáraival tisztelettudó, iskola- és osztálytársaival jó kapcsolatot ápol. Segítőkész, iskolai közösségben végzett munkája aktív. A tanórákon és otthon végzett munkája precíz, igénye van arra, hogy a legjobbat hozza ki magából. Lelkesedése, tudása és kitartó munkája ösztönző társai számára is.

Évek óta szorgalmasan, érdeklődve fordul a hittanórák felé. Hittan tanulása során mindig igyekszik átfogó, biztos tudást szerezni, s azt társaival is megosztani. Iskolánk énekkarában és önállóan is rendszeresen szolgálatot végez ünnepi és liturgikus események alkalmával, mint az iskolai misék, elsőáldozási és bérmálási szertartások, szentek ünnepei, pásztorjáték, iskolai és városi megemlékezések, előadások.

Márta az idegennyelvi tanulmányaiban is kitűnően teljesít. Szorgalma, órai aktivitása példamutató, rendkívül érdeklődő. Számos alkalommal vett részt angol nyelvi versenyeken, ahol kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Írásban és szóban is bizonyította tudását az egri Neumann János Középiskola által szervezett angol versenyen, ahol tavaly I. helyezett lett. Az idei tanévben a Bendegúz Tudásbajnokságon több forduló után bekerült a megyei döntőbe és I. helyezést ért el. Pontszámai alapján a megyéből egyedüliként jutott tovább az országos döntőbe, amelyet 2014. május 24-én Szegeden rendeznek. Márta céljai közt szerepel az angol alapfokú szóbeli nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése. Erre jelenleg is lelkiismeretesen készül.

Az angol mellett több tantárgyból is részt vett már versenyeken, elsősorban matematika- és versmondó versenyeken, de nem állnak tőle távol sporttal kapcsolatos megmérettetések sem. Nagyon szépen énekel, ezért dalversenyekre jár, ahol szép eredményeket ér el. A helyi zeneiskolába is jár. Számos rézfúvós versenyen szerepelt már eddig, ugyancsak szép eredményekkel.

 

Versenyeredményei:

 

-         Bendegúz Tudásbajnokság – angol nyelvből megyei I. helyezett

-         Neumann János Középiskola és Kollégium által szervezett megyei Idegennyelvi Versenyen 1. helyezett (előző évben 8. helyezett)

-         Körzeti Versmondó Versenyen döntőbe jutott

-         Tisza-tavi Ki Mit Tud Csapatversenyen 4. helyezett

-         Sátoraljaújhelyi Egyházmegyei Népdaléneklő Versenyen 1. helyezett

-         Iskolai Népdaléneklő Versenyen öt alkalommal ért el 1. helyezést

-         Megyei Rézfúvós Versenyen bariton tanszakból hat alkalommal ért el 1. helyezést

-         Megyei Rézfúvós Versenyen harsona tanszakból két alkalommal ért el 1. helyezést

-         Országos Rézfúvós Versenyen döntőbe jutott bariton tanszakból

-         Városi Téli Atlétikai Versenyen 3. helyezett

-         Iskolások Városi Futóversenyén 3. helyezett