Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Szivességbank


Szivességcsere zárófoglalkozás

A Szivárványház Református Egészségügyi Otthon meghívására az iskolánk eltérő tantervű tagozata 2020. január 21-én ellátogatott hozzájuk.
A három évig tartó pályázat segítségével gazdag programokat, szoros együttműködést alakítottunk ki intézményükkel. A pályázat teljesítése a végéhez közeledik, a záró foglalkozásra került sor. Sportdélelőttöt rendeztek, amelynek keretében először sor- és váltóverseny volt a két intézmény csapatai között. Ezt követte a kosárlabda mérkőzés. Végig nagy volt a lelkesedés, a győzni akarás, sportszerűen küzdöttek a résztvevők. Az összejövetelünket közös csoportképen is megörökítettük.
Közösen megajándékoztuk egymást. Megköszöntük a három évig tartó együttműködésüket, barátságukat és felénk áradó szeretetüket.
Jó volt veletek lenni!

Hegyiné Mézes Irén

Karácsonyt váró közös ünneplés a Fejlesztő Iskolával

2019. december 18-án az iskolánk eltérő tantervű tagozata ellátogatott a Fejlesztő Iskolába.
Közösen töltöttük el a délelőttöt. Játékkal és ajándékkal készültünk a találkozóra. Zenét hallgattunk, mézes kalácsot sütöttünk, bögrét festettünk.
Beszélgettünk, játszottunk az ott tanuló gyerekekkel.
Köszönjük a szíves vendéglátást, az élményteli délelőttöt!
Kívánunk Áldott Karácsonyi Ünnepeket az iskola minden tanulójának, dolgozójának és a kedves szülőknek!

Hegyiné Mézes Irén

Vidám délelőttünk volt

A Szivárványház Református Egészségügyi Gyermekotthon gondozottait látta ma vendégül az iskolánk eltérő tantervű tagozata. Adventi gondolatokkal és gyertyagyújtással kezdődött a foglalkozás. Ezt követően keresztrejtvényt oldottak meg csoportokban, amelynek a megfejtése „Boldog karácsonyt!” volt.
Játék következett, melyben ügyességüket csillogtathatták.
Kézműves foglalkozás keretében karácsonyi üdvözlőkártyát díszítettek.
Vendéglátással folytatódott a közös együttlétünk. Búcsúzóul átadtuk ajándékainkat. Jókívánságainkat fejeztük ki a közelgő ünnep alkalmából.
Kölcsönösen mondtunk köszönetet az elmúlt három év együttmunkálkodásáért, a közös élményekért.


Hegyiné Mézes Irén


Különleges Mikulás Érkezése

2019. december 4-én látogatott hozzánk a Fejlesztő Iskola Mikulása. Egy kis rézszarvas fiú társaságában érkezett. Hozták az ott tanulók és dolgozók ajándékát és szeretetét.
Egyenként megajándékozták tanulóinkat, mi pedig vendégül láttuk őket.
Köszönjük kedves megnyílvánulásukat, kívánunk az intézmény minden dolgozójának és tanulójának Áldott Ünnepi Várakozást!


Hegyiné Mézes Irén


Melyiket a kilenc közül?

2019. november 29-én a Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthon meghívására ellátogattunk hozzájuk. Az Advent közeledtével karácsonyesti történetet játszottak el, melyben a karácsony jelentősége a család összetartó ereje és a szeretet fontossága kidomborodott.
Megható műsorokkal segítették, készítették elő várakozásunkat Jézus születésére.
Az előadás után vendéglátásban volt részünk, majd kölcsönösen átnyújtottuk egymásnak ajándékainkat.
Köszönjük a tartalmas, szívet melengető együtt töltött délelőttöt.
Kívánunk Áldott Adventet Mindenkinek!

Hegyiné Mézes Irén


Ünneplés a Szivárványházból jött vendégeinkkel

2019. október 9-én az iskolánk fennállásának 150. évfordulója alkalmából az eltérő tagozat tanulói és tanárai közös ünneplésre hívták a Szivárványház gondozottait. A találkozás színhelyéül iskolánk nagyterme szolgált, ahol az iskolatörténeti kiállítás is megtekinthető.
A programot a kiállítás megtekintésével kezdtük, majd Szent Imrére emlékeztünk vetélkedő keretében. Kreatív tevékenységgel folytatódott a foglalkozás, sünit készítettünk. Az elkészített munkadarabokat csoportképen örökítettük meg. A kézműves tevékenységet játékos ügyességi vetélkedő követte. Párbajt vívtak a jelenlévők különféle versenyszámokban.
Volt pohártorony építés, mértani formák elhelyezése, gyöngyfűzés, pálcikák szétválogatása színek szerint, spatulák pároztatása. A versenyzőket a csapataik hangos szóval biztatták. Nagy volt a lelkesedés, sajnos az idő rövid.
Megegyeztünk abban, hogy a Mikulás környéki találkozónkon többet fogunk játszani.
A játékot követően asztalhoz ültünk és elfogyasztottuk a tortaszeletet, a pogácsát és az üdítőt.
Átnyújtották ajándékaikat a tanulóink a vendégeknek.
Kölcsönösen mondtunk köszönetet a tartalmas együttlétért és a közeli találkozás reményében búcsúztunk el egymástól.

Hegyiné Mézes Irén


Szépíró verseny

Iskolánk fennállásának 150. tanéve emlékére rendeztünk szépíró versenyt 2019. október 8-án.
A gyerekek egy-egy verset másoltak le osztályfokuknak megfelelő vonalazású papírra. Két kategóriában hirdettünk helyezetteket, ők a következők voltak:
Alsó tagozatban:
1. Fodor Krisztián (Tiszaörsi Ált. Isk.)
2. Ocean Máté
3. Német Lilien

Különdíjban részesült: Tóth Milán Dezső

Felső tagozat:
1. Tóth Boglárka
2. Farkas Edit
3. Budai Georgina
Különdíjban részesült: Sándor Dzsenifer

Köszönjük a gyerekek igyekezetét, gratulálunk a résztvevőknek az eredményes munkához!

Bukfenc verseny 2019.

Szeptember 26-án rendezte meg a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthona a Bukfenc Integrált Játékos Sportvetélkedőt a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban. A 18. alkalommal megrendezett versenyen iskolánk eltérő tantervű tagozata vett részt – a hagyományokhoz híven. A verseny tizenkét csapat részvételével zajlott, mi a pontversenyben második helyen végeztünk. Minden résztvevő győzött, legyőzte önmagát, a fogyatékosságából adódó nehézségeit. Átvehették a megérdemelt oklevelet és serleget. A verseny előtt és a szünetben meghívott táncosok színesítették a nap programját latin – amerikai táncok bemutatásával.
A versenyt finom ebéd elfogyasztása követte az Otthonban, majd a meglepetés fellépő következett: Pintér Béla. A gyerekek örömmel fogadták, dalaiból sokat ismertek és bátran énekelték vele. felejthetetlen élmény volt a koncertje, az azt követő fotózás és autogramosztás.

Köszönjük a szép napot a szervezőknek és a rendezőknek!

Hegyiné Mézes Irén


Bukfenc sor és váltóverseny

Sor-és váltóverseny tiszafüredi Benedek Gábor Sportcsarnokban 12 csapat részvételével a tiszafüredi Szivárványház Kerítésbontó Alapítványa szervezésében. A Bukfenc verseny 15. alkalommal került megrendezésre, ahol a fogyatékkal élők bizonyíthatták ügyességüket, felkészültségüket. A délelőtt folyamán a csapatok 8 versenyszámban álltak rajthoz. Az eredményhirdetés után a Szivárványházban finom ebédet fogyasztottunk el a többi csapat társaságában. Ezt követte egy élő koncert, ahol MC Hawer és a Tekknő nevű formáció fergeteges hangulatot teremtett. Élményekkel gazdagon távoztunk az eseményről.

Kézműves foglalkozás a tematikus héten

Kézműves foglalkozás amely a tematikus héten került megrendezésre. A gesztenye hét kapcsán közös kép alkotása a gesztenyefáról. Beszélgetés a gesztenye fa részeiről, a gesztenye jelentőségéről. Bagoly és ősztündér készítése dekorgumiból. Ezt követte a gesztenyepüré, pogácsa és üdítő elfogyasztása. Az esemény kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult.

Jót tenni jó

Kézműves foglalkozás amely a tematikus héten került megrendezésre. A gesztenye hét kapcsán közös kép alkotása a gesztenyefáról. Beszélgetés a gesztenye fa részeiről, a gesztenye jelentőségéről. Bagoly és ősztündér készítése dekorgumiból. Ezt követte a gesztenyepüré, pogácsa és üdítő elfogyasztása. Az esemény kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult.

A sérült Mikulás érkezése

Ellátogatott az eltérő tantervű csoportokban tanuló gyerekekhez a sérült Mikulás két rénszarvas társaságában. Ajándékot hozott, melyet a Fejlesztő Iskolába járó gyerekek készítettek számunkra. Bekapcsolódtak a közös Mikulásváró ünneplésünkbe. Bízunk abban, hogy érezték vendégszeretetünket és kellemes emlékekkel tértek haza.

Karácsonyváró kreatív délelőtt

A Református EGYMI Tiszafüredi Telephelyének Fejlesztő Iskolájába kaptunk meghívást, ahol egy közös karácsonyváró kreatív délelőttöt töltöttünk el. Forgószínpadszerűen, négy helyszínen folytak a foglalkozások. Készítettünk mézeskalácsot, hóembert, sapkát, adventi koszorút. Kellemes környezetben, szívélyes vendéglátásban volt részünk, melyet nagyon köszönünk.

Az adventi műsor megtekintése

A Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthon meghívásának tettünk eleget december 8-án. Minden évben készülnek szép műsorral, amely előadására bennünket is meghívnak. Segítették lelki előkészületünket a Kisjézus befogadására és szívük teljes melegével fogadtak minket.
Készítettük számukra ajándékot, amelyet a műsor megtekintése után nyújtottunk át.
Úgy váltunk el, hogy pár nap múlva újra találkozunk, hiszen szeretettel várjuk őket egy közös karácsonyi ünneplésre.

Karácsonyváró ünneplés iskolánkban

Az eltérő tantervű csoportok tanulói látták vendégül a Szivárványházban élő gondozottakat.
Karácsonyváró közös ünneplést rendeztünk, melynek keretében asztali díszt készítettünk, a karácsonyi szokásokat felelevenítettük, énekeltünk, elfogyasztottuk a mákos és diós bejglit. Átnyújtottuk ajándékainkat: papírból készült angyalkát és egy kis édességcsomagot. Meghitt hangulatban, beszélgetéssel zárult az együttlétünk.

Meglepetés Farsangi fánk

2018. február 13-án a Fejlesztő Iskola küldöttsége érkezett hozzánk. Az eltérő tantervű tagozat tanulói számára farsangi fánkot hoztak. A két jelmezbe öltözött gyerek örömmel és szeretettel nyújtotta át a finomságot. Még lekvárt is kaptunk hozzá!
Mi viszonzásul átnyújtottunk papírból készített farsangi bohócokat. Játszani is lehet vele, a bohóc orrára kell a karikát ráhelyezni.
Köszönjük az ajándékot, a farsangi meglepetésüket.
A „farsang farka” igazán emlékezetessé és kellemessé sikerült a Fejlesztő Iskola nevelői és tanulói kedvességének köszönhetően. Isten áldását kérjük rájuk!

Húsvétváró foglalkozás

Március 21-én, - a csillagászati tavasz első napján – a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Eltérő Tagozata látta vendégül a Szivárványház gondozottaiból álló lelkes csapatot.
Közös húsvétváró ünneplésre jöttünk össze. Beszélgettünk a húsvét jelentéséről, jelképeiről, népszokásairól. Locsolóverseket mondtak, amelyeket tojással jutalmaztunk.
Ezt követte a kézműves foglalkozás, amely keretében bárányt és kosárkát készítettünk. Megajándékoztuk a résztvevőket fóliával díszített tojásokkal és fából készült nyuszikkal.
Vendégül láttuk a meghívottakat somlói galuskával és rostos gyümölcslével. Kötetlen beszélgetéssel folytatódott a délelőttünk. Búcsúzóul csokinyuszit kapott minden résztvevő és áldott húsvéti ünnepeket kívántunk egymásnak.
Rendezvényünk segítette a két intézmény szoros együttműködésének ápolását, a kapcsolatok elmélyítését. Élményt nyújtottunk tanulóinknak és meghívott vendégeinknek.

Húsvéti kreatív délelőtt

Meghívást kaptunk a Fejlesztő Iskolába, ahol egy emlékezetes délelőttöt töltöttünk el március 23-án.
Az eltérő tagozat tanulói ajándékkal kedveskedtek az ott tanuló gyerekeknek. Bárányt készítettünk és csoki nyuszit vittünk nekik.
Vendéglátóink színes programmal vártak.
Hűtőmágnest, húsvéti üdvözlőlapot, hímes tojást festettünk. Ezt követően papírszínház előadást tekintettünk meg, amelyben három mese elevenedett meg előttünk.
A közös együttlét aprósütemények és tea elfogyasztásával zárult.
Köszönjük a szíves vendéglátást, az élményteli programot.

Tanévbúcsuztató

2018. június 12-én a Fejlesztő Iskolában közös tanévbúcsúztató vidám délelőttöt töltöttünk együtt a házigazdákkal.
Volt illatfelismerő verseny, kirakózás, tapintás útján tárgyak megnevezése, dominóból építés és döntés, színek szerinti válogatás, kuglik döntése labdagurítással.
A játékot követően palacsintával és üdítővel láttak vendégül bennünket. Végezetül minden gyerek választhatott egy ajándékot a rendelkezésre állókészletből. Voltak táskák, sapkák, nyakláncok, karkötők. Mi papírból pólyásbabát készítettünk számukra, ezeket nyújtottuk át búcsúzóul.
Köszönjük az együtt eltöltött vidám órákat, majd ősszel igyekszünk viszonozni vendégszeretetüket.

Bukfenc

17. alkalommal rendezte meg a Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthon 10 csapat részvételével a játékos sportvetélkedőt.
A rendezvénynek idén is a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok adott otthont. Az integrált sor- és váltóversenyen nyolc feladatot teljesített minden csapat. Iskolánkat az eltérő tantervű oktatásban részesülő gyerekek képviselték most is. Nagyszerűen helyt álltak. A sorversenyben első helyen végeztek.
Örömmel vették át a kupát és az oklevelet. A versenyt közös ebéd követte a Gyermekotthonban. A finom ebéd után meglepetésvendégként fellépett Jolly és Suzy. A versenyen résztvevők önfeledt táncban, szórakozásban vezették le a verseny által keltett feszültségüket.
Köszönjük a szervezőknek az emlékezetes napot. Jövőre újra találkozunk ugyanitt!

Kreatív foglalkozás a körte hete keretében

2018. október 17-én a Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthon gondozottaiból álló csoportot látta vendégül az iskolánk eltérő tagozata.
A tematikus hetünk témája a körte volt. Beszélgettünk a körtefa felépítéséről, a termések jelentőségéről, hasznáról. A körte felhasználásáról, gyógyító hatásáról.
Kreatív foglalkozás keretében készítettünk színes papírból sünit, amire éppen rápottyant egy körte.
A közös együttlétünk kötetlen beszélgetéssel zárult, és megegyeztünk, hogy másnap ismét találkozunk.

A sérült Mikulás látogatása

2018. december 6-án, Szent Miklós püspök neve napján meglátogatott bennünket a Fejlesztő Iskola sérült mikulása. A gyerekek saját készítésű ajándékát hozta el számunkra. Vele volt segítője is, aki egyenként nyújtotta át tanulóinknak az ajándékot. Mi is készítettünk a Fejlesztő Iskola tanulóinak meglepetést, amit átadtunk a Mikulásnak, hogy a címzettekhez juttassa el. Rövid vendéglátást követően a Mikulás sietve távozott, hiszen ezen a napon rengerteg a dolga, várják még másutt is.
Köszönjük Mikulás, hogy gondoltál az iskolánk tanulóira is és eljöttél hozzánk ajándékosztó szereteteddel.

Adventi előkészületek a Fejlesztő Iskolában

2018. december 12-én vendégül láttak bennünket a Fejlesztő Iskola diákjai és nevelői. A délelőtti program közös énekléssel és verssel indult. Ezt követte kézműves foglalkozás: három asztalnál, forgószínpadszerűen oldottuk meg a feladatokat. Készítettünk karácsonyi képeslapot, asztali gyertyát és színeztünk hóembert.
Közben a konyhában mézes sütés folyt folyamatosan. Ezt követte egy vetélkedő, amelyben az egyes nyertesek választhattak jutalmul karácsonyi ajándékot maguknak. Elfogyasztottuk a mézest teával, majd átnyújtottuk ajándékainkat. Csokimikulást vittünk, amit azonnal majszolni kezdtek vendégeink az átadást követően.
Kívántunk egymásnak áldott ünnepeket, boldog új évet. Megegyeztünk, hogy találkozunk 2019-ben.
Köszönjük szépen a szíves vendéglátást!

Pásztorjáték a Szivárványházban

Kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor 2018. december 14-én ellátogattunk a Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthonba.
Az adventi előkészületünket segítette az a szép pásztorjáték, amit ott láthattunk. Az intézmény gondozottai adták elő Jézus születésének misztériumát. Zenés, énekes műsorral készültek, amelynek keretében elevenedett meg előttünk a kis Jézus születése, a pásztorok és a három királyok látogatása.
A műsor végeztével megköszöntük a maradandó élményt, átnyújtottuk egymásnak ajándékainkat. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánva köszöntünk el tőlük.

Farsangoltunk a Fejlesztő Iskolában

A Fejlesztő Iskola meghívására 2019. február 26-án ellátogattunk hozzájuk. Az eltérő tantervű csoportba járó gyerekeink közös farsangi mulatságon vettek részt a vendéglátóinkkal. Volt székfogyasztó, gyümölcskosár nevű játék, készítettünk pöttyös nyakkendőt. A lányoknak szemet és körmöt festettek, a fiúknak igény szerint szakállt és bajuszt. Vendégül láttak bennünket teával, aprósüteménnyel. Átadtuk nekik ajándékainkat, a saját kezünkkel készített papírcsigát és jácintot ábrázoló képeslapot.
Köszönjük a sok szeretetet, kedvességet! Széppé tették a napunkat.

Vidám délelőtt a Fejlesztő Iskolában

Nagy örömmel készültünk vendégségbe 2019. április 16-án. Kreatív foglalkozásra hívtak bennünket a Fejlesztő Iskolába.
Vittünk ajándékba a gyerekek által készített húsvéti díszeket: nyuszikat és tyúkocskákat. A vendéglátáshoz aprósüteménnyel és üdítővel járultunk hozzá.
Kendőket batikoltunk. Érdeklődéssel és örömmel követtük Andika néni bemutatását. Háromféle minta és négyféle szín közül választhatunk. Nagyon szép kendők „születtek”.
A közös munkát megvendégelés követte.
Az udvaron felállított trambulinon mindenki 1-1 percet ugrálhatott.
Nagyon élvezték tanulóink. Időközben a kendők nagyjából megszáradtak, a nyakunkba kötve készültek a búcsúfotók.
Köszönjük az élményteli délelőttöt!
Május végén ismét visszatérünk hozzátok!

Húsvétváró ünneplés

2019. április 10-én a Szivárványházból érkezett vendégeket iskolánk eltérő tantervű csoportjaiba járó tanulók látták vendégül.
Az összejövetel közös énekléssel kezdődött. Ezt követte az akadályverseny, amelyen 8 feladatot oldottak meg a versenyző csapatok. Kreatív foglalkozás keretében kakas és nyúl készítése történt. Az elkészült munkadarabok után szíves vendéglátásban volt részük a jelenlevőknek. Mozart tortaszelettel, pogácsával és üdítővel kínáltuk vendégeinket.
Búcsúzóul átnyújtottuk ajándékunkat és áldott ünnepeket kívántunk egymásnak.

Kutyaterápiás foglalkozásunk volt

2019. május 23-án a Szivárványház Egészségügyi Gyermekotthonba látogattunk. Először megismerkedtünk a gondozottak mindennapjaival, láttuk a gyönyörű helyeket, ahová az elmúlt évben kirándultak. A filmvetítés után a tornatermükben bemutatták azt a táncot, amelyet Őrbottyánban fognak előadni a jövő héten. Nagyon ügyesek voltak.
Időközben megérkeztek a várva várt vendégek, akik két kutyával terápiás feladatokat oldattak mega a jelenlévőkkel. Nagy élmény volt ilyen közelről megtapasztalni a kutyák tanulékonyságát, alkalmazkodó képességét, okosságát. A feladatokat fegyelmezetten és örömmel hajtották végre a tanulóink. A foglalkozás végén elmondták érzéseiket a kutyáknak, megköszönték nekik a közös munkát.
Végül szíves vendéglátásban volt részünk az intézmény foglalkoztató helyiségében. Átadtuk mi is ajándékainkat és élményekkel teli boldog nyári szünetet kívántunk egymásnak.