Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Köszöntő


Szeretettel köszöntöm a Szent Imre Katolikus Általános Iskola honlapján. Intézményünk falain belül 2011 szeptembere óta a katolikus vallás és hit átadása alapvető feladatunk, de már régen is így volt ez. Iskolánk történelme az időben messze visszanyúlik: 1869-től katolikus elemi oktatás folyt ebben az épületben az 1948-as államosításig, majd 1956-tól Zrínyi Ilona nevét viselte az intézmény.
A korábban önkormányzati tulajdonban és fenntartásban működő Zrínyi Ilona Általános Iskola és az Eszterlánc Óvoda egyesítésével jött létre a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda, amikor 2011. augusztus 30-án az Egri Főegyházmegye lett újra a fenntartónk.
A mai világ sokszínűsége mellett intézményünk arra törekszik, hogy a diákjaink és az ő szüleik számára biztos és jó utat mutasson, az ember egész életére kiható értékrend megalapozásához segítséget nyújtó Krisztusi mérce lefektetésével.
Iskolánk nevelő-oktató munkája során nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra, az informatikai ismeretek átadására, a felzárkóztatás mellett azonban kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetségek felismerését és támogatását.
Az oktató munka mellett azonban az életre szóló élmények, a szabadidős programok mellett a hiteles példa pedagógusaink részéről is elengedhetetlen. Munkatársaimmal arra törekszünk, hogy iskolánk diákjai megfelelő tudással, hitbeli magabiztossággal és határozottsággal állják meg a helyüket a továbbtanulás során, életük kibontakoztatása a célunk.
Kiemelt célunk, hogy minden gyermekben megtaláljuk az értéket, a tehetséget, így tanítványaink korszerű ismeretekkel felvértezett, kiegyensúlyozott, önmagukkal és a környezetükkel szemben igényes fiatalokként, a közösség hasznos tagjaiként megtalálják helyüket a társadalomban.
Honlapunk lehetőséget ad arra, hogy rálátása legyen az intézményünkben folyó munkára és programokra. Szeretettel várjuk az iskolába is, ahol megtapasztalhatja az iskola hangulatát és az itt folyó munkát.
Urbánné Tóth Rita
intézményvezető