Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Faültetés az iskolánkban


K&H hűsítő liget telepítése iskolánkban

2023 tavasza

A 10 Millió Fa Alapítvány hirdette meg, a fenti lehetőséget, melyre intézményünk pályázatot nyújtott be. A tavalyi tanévben jó pár öreg fától kellett búcsút vennünk, így igazán jól jött az a lehetőség, hogy hosszú életű szép fák csemetéire adhatunk be pályázatot.
6 db fával lettünk gazdagabbak és 12 db cserjével.
              •     2 db turkesztáni szilt
              •     2 db korai juhart
              •     2 db hegyi juhart kaptunk
Az ültetéshez 40 diákunk jelentkezhetett, akik tájékoztatást kaptak a fák ültetéséről, fejlődéséről, gondozásáról. Ezek után részt vettek a csemeték elültetésében. Boldogan ragadtak lapátot, gereblyét, locsolót tanítványaink. Ígéretet tettek, hogy március hónaptól segítenek a csemeték rendszeres öntözésében.
Köszönjük szépen a lehetőséget a pályázat kiírónak! A tanítványaink környezettudatos nevelésének ezt a formáját is örömmel vettük!Faültetés – 2019 tavasza

Megújult az intézmény főbejárati járdaszakasza melletti növényzet. A régi és túl magasra felnőtt tujákat kiszedtük és az osztályok által finanszírozott szép gömbjuhar fákat ültettek a gyerekek a pedagógusok segítségével. Reményeink szerint ez az udvarrész is vonzóbb és áttekinthetőbb lesz az intézménybe látogatók számára.

Köszönjük a Szülői Munkaközösség közreműködését.

A lap tetejére >>