Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Egészséghónap /Október/


Egészségnap az alsó tagozaton

2021 nyár

A Tomajmonostora Egészségfejlesztő Iroda és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcag Járási Hivatal Népegészségügyi osztály közös rendezésében a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és alsó tagozatának tanulói számára egészséges étkezés, az egészséges megóvás, a biztonság témakörein belül érdekes és hasznos információkkal gazdagodva térhettek haza a mai napon.
Köszönjük az előadóknak és a szervezőknek a szabadban együtt töltött hasznos órákat.
Aqua Challenge a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

2020 ősz

Első alkalommal hirdeti meg a folyadékpótlás jelentőségére fókuszáló és egyúttal a vízfogyasztást népszerűsítő kihívást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) Aqua Challenge néven, 2020. október 01-31. között.
em lehet eléggé hangsúlyozni a helyes táplálkozás szerepét az egészségmegőrzésben. A túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek világszerte óriási terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerre. A megelőzés, a terhek csökkentése mindannyiunk közös érdeke. A kihívás célja, hogy felhívjuk a tanulóink figyelmét a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságára.
Iskolánkban az alsó és felsős épületben is elhelyeztünk egy-egy víz adagolót, mely tiszta vízzel látja el a tanulóinkat, s egyben alkalmat adott arra, hogy a cukros üdítők és energiaitalokkal szemben a valóban szomjoltó tiszta víz fogyasztását hangsúlyozzuk.

Fogyassz vizet minden nap!

Köszönjük a felajánlóknak a segítséget.
EGÉSZSÉGNAP az iskolánkban

2020 ősz

A Tomajmonostora Egészségfejlesztési Iroda munkatársai EGÉSZSÉGNAP megrendezésének lehetőségét kérték szeptember 8-án az intézményünkben.
A kellemes őszi időben, a szabadban megrendezésre kerülő ismeretátadó és ismeretbővítő délelőtt célja volt a tanulók figyelmét felhívni – a jelen helyzetben még inkább – a helyes kézmosás szükségességére és eredményességére, a tüsszentés etikettjére és az egészséges táplálkozásra.
Kara Hedvig irodavezető segítségével egy eredményes délelőtt során, élmény teli megközelítésben sikerült a gyermekek számára tudatosítani az egészségünk védelmében hozott intézkedések fontosságát.Urbánné Tóth Rita
intézményvezetőA lap tetejére >>