Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Szent Imre-díjazottak 2019.


Dulai Józsefné méltatás


A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda elismert, tisztelt, szeretett tanító nénije. Tanítói diplomáját 1979-ben szerezte a jászberényi Tanítóképző Főiskolán.
Tanító munkája során első és második osztályosok számára nyitotta meg a tudás kapuját, a szülők nagy bizalommal íratják hozzá gyermeküket. Pedagógiai munkája során felismeri a tehetséget, segíti a felzárkózásra szorulókat, folyamatos, közvetlen kapcsolatot tart a szülőkkel.
Tanítói munkája mellett különösen nagy szerepet kap a gyermekek közösségi munkájának patronálása. Az ebben végzett munkája kiemelkedő, példamutató munkatársai számára. Az iskolai Diákönkormányzat szervezetének vezetője évek óta. Fáradságot nem ismerve szervezi a gyerekek szabadidős programjait: játszóházakat, kirándulásokat, színházlátogatásokat, nyári táborozást, az iskolai hulladékgyűjtést, sok-sok gyermeket juttatva, ezáltal életre szóló élményekhez. A hagyományossá vált kézműves tábor megszervezése is az ő nevéhez fűződik.
Oktató-nevelő munkáját szívvel-lélekkel végzi. Személyiségének kiemelkedő vonása a segítőkészség, a jó együttműködési készség, a nyílt, őszinte gyerekszeretet és kollegalitás.
A pedagógus pályán végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kiérdemelte az elsőként átadott Szent Imre díj elnyerését.