Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Happy Hét
A víz világnapja a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában
2022.


Víz Világnapja, március 22.

Iskolánk nagyon fontosnak tartja a teremtésvédelmet, a környezetvédelmet, melynek szerves része a VÍZ. A mindennapjaink elképzelhetetlenek lennének a tiszta, egészséges ivóvíz nélkül, a szervezetünk nagyrészt víz alapú, az édesanyánk méhében is vízben növekedtünk, fejlődtünk 9 hónapig. A Bibliában számos helyen igen hangsúlyos szerepet tölt be szintén a víz. Gondolhatunk a megtisztító özönvízre, vagy a tenger adta életre, melyen a leendő tanítványok is dolgoztak halászként. Vagy a Jézus csodatételeire emlékezhetünk, ahogyan Pétert, mint legfontosabb tanítványát képessé tette arra, hogy a vízen járjon, illetve a csodálatos halszaporítás is a vízhez kötődik, vagy a mennyegzőn a víz borrá változtatása.
Ebben a tanévben másodjára kért fel bennünket a Szolnoki Vízügyi Igazgatóság, hogy vegyünk részt pályázatukban, melyben 2400 gyermek vett részt összesen. Komplex feladatsort oldottunk meg osztályonként. Készítettünk lapbook-ot, ültettünk magvakat, víztisztító berendezést készítettünk és videóanyag megtekintése után tesztet töltöttünk ki. Csodálatos alkotások születtek, sok-sok érdekes információ jutott el a tanítványainkhoz a víz kapcsán.
Jutalomként Csobbancs kabalákat, tollakat, nyakpasszokat, stresszlabdákat, fülhallgatókat, színes ceruzákat, bluetooth-os ledlámpákat kaptunk.
Az alsó és a felső tagozatos auláinkat csodálatosan felöltöztették erre az alkalomra a pedagógusaink. Klikk IDE

Elkészült Lapbook-ok
A lap tetejére >>