Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Régebbi cikkek
2023-2024 első félév


A Magyar Népmese Napja

„Hol volt, hol nem volt…”
Csillogó szempárok várták Fekete Dávid mesemondót aki a Magyar Népmese Napja alkalmából az első osztályosokat bűvölte el a népmese varázslatos világával.
Élőszavas mesemondásban keveset van részük a gyerekeknek, ez a bensőséges légkör közvetlen kapcsolatot alakított ki a hallgatóság és a mesék közt.
A népmesék gazdagságából, csodákkal teli világából meríthettek a gyermekek bölcsességet, humort, vidámságot. Végig járhatták a hős útját, hogy a végén a mese által nyújtott megnyugvásban részesüljenek.
Mindannyiunk számára örömteli kikapcsolódásban volt részünk, mely megtörte a mindennapok szürkeségét azáltal, hogy részesültünk a mese csodáiból.
„Aki nem hiszi járjon utána!”
Köszönet

A Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola felajánlásaként iskolánk több doboz kéz és felületfertőtlenítőt kapott!

Köszönjük!
Csemegekukorica

Csemegekukoricát fogyasztott az intézmény minden diákja az őszi betakarítás után.
Köszönjük a nagy mennyiségű felajánlást Urbán Zsoltnak és családjának, akik nagy meglepetésben részesítették a gyerekeket.
A csemegekukorica a kukorica emberi fogyasztásra termesztett változata. A csemegekukoricának jelentős a tápértéke, kitűnő ízanyagai mellett, sok energiát is szolgáltat.

Örömmel fogyasztottuk!
Kirándulás Cserépfalura

2023.09.11-én az 1.c osztály egy csodás projekt napot tölthetett a festői szépségű Bükkalján Rózsa Kálmán jóvoltából, aki a Szent Imre bál tombola nyereményeként ajánlotta fel az utat Cserépfalura, lehetővé téve ezzel 23 kis elsősnek, hogy szüleikkel együtt díjmentesen eljussanak első iskolai kirándulásukra.
A zökkenőmentes, jó hangulatban telt utazás után rövid túrát tettünk a helyi kilátóhoz, ahonnan megcsodálhattuk a táj különleges szépségét a ragyogó napsütésben, majd a Cserépfalu Látogatóközpont tartogatott rengeteg „őskori” érdekességet számunkra. A szabadtéri játszótér, a gyönyörű időben töltött piknik és fagyizás felejthetetlen élmény volt a kisiskolások számára, mindamellett, hogy összekovácsolta újdonsült kis közösségünk apraját és nagyját.
Még egyszer köszönjük Rózsa Kálmánnak a nagylelkű felajánlást, Varga Anikó tanárnőnek a színvonalas túra,- és tárlatvezetést, Gerzsenyi Katának, hogy nyereményét az 1.c osztály tanulóinak ajánlotta, valamint minden kedves Szülőnek a kíséretet és segítséget!

Jakab Judit
Vargáné Csőke Mónika


Tanévnyitó a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

2023. 09. 01-én megnyitotta kapuit intézményünk 460 általános iskolai tanuló előtt!
Várakozással teli hangulatban, az őszi időszakra hangolt iskolával köszöntöttük a leendő első évfolyam tanulóit.
A szép idő lehetővé tette, hogy minden tanuló és dolgozó jelenlétével az iskola udvarán tanévnyitó szentmisével kérjük mindannyiunkra a Jó Isten áldását.
Egészségben megélt szép új tanévet kívánunk mindenkinek!

A lap tetejére >>

Régebbi cikkek - 2022-2023 tanév második félév >>