Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Régebbi cikkek
2023-2024 második félév


Eseményeink

2023-2024-es tanévben


Kirándulás Mátraszentimrére

Iskolánkban már hagyománynak számít, hogy az 5. évfolyam részt vesz az „Egyházi közösségi célú programok” elnevezésű pályázat keretein belül megvalósuló kiránduláson. Az idei tanév mottójának – Krisztus a jövőnk– megfelelően mi is szerettük volna, ha tanítványaink közelebb kerülhetnek hitük megéléséhez. Ehhez kiváló környezetet jelentett a mátraszentimrei Stella Egyházi Üdülő, ahol a lelki megújulás mellett alkalmunk nyílt túrázni, a szabadban játszani, beszélgetni. Utunkra 2024. június 6-án, reggel autóbusszal indultunk, a megérkezést követően ellátogattunk Fallóskútra a Mária-kápolnához, ahol megismertük a kegyhely körüli csodatételeket és a kápolnában közösen imádkoztunk. Az este folyamán az üdülőhely kápolnájában sajátították el a gyerekek az egyház egyik közösségi imádságát, a zsolozsmát. Másnap, a hazaindulásunk reggelén is a kápolnában kezdtük napunkat és hálát adtunk azért, hogy a kirándulás megvalósulhatott.
Ezúton is nagyon szépen köszönjük az Egri Egyházmegye támogatását, valamint a kollégák és szülők segítségét, közreműködését is. Reméljük, hogy még sok évfolyamnak alkalma nyílik részt venni ezen a kivételes programon.

Lázár Ervin Program 2024 – Ágacska c. előadás

A Lázár Ervin Program keretében 2024.06. 13-án az 1. 2. és a 3. évfolyam tanulói látogatást tettek a szolnoki Szigligeti Színházban. Csukás István-Darvas Ferenc: Ágacska c. zenés mesejátékát tekintették meg. Az egyszerű díszlettel berendezett padláson, mindenki nyomon követhette a nagy platánfáról pottyant Ágacska történetét. A főszereplő arra keresi a választ, hogy ki lehet ő, ha nem gomba és nem lepke és nem is virág…Megismertük Danit, a kancsal kacsát, a hahotázó Berci békát, a kitört fogú Pösze egeret. Velük indult el Ágacska megkeresni az Embert, akitől mindannyian a gyógyulást remélik. Csukás István, végig humorral és szeretettel vezeti, kovácsolja barátokká ezt a nem mindennapi kis csapatot.
Köszönjük a lehetőséget és az élményt!

Keresztyénné Nagy Mariann


Tisza-tó kör

A 8. a osztály tanulóinak utolsó közös kirándulásuk célja volt körbebiciklizni a Tisza-tavat.
Szikrázó napsütésben, nagy melegben indultunk útnak, és még ettől is nagyobb kalandvággyal.
Első megállónkat a poroszlói strandon tartottuk, majd a sarudi szabad strandon pihentünk ismét meg. Dinnyésháton frissitővel várt minket egy kedves szülő, innen ismét útrakelve meg sem álltunk a Jóreménység szigetig, ahol hosszabban időztünk. Első napunk célállomása Abádszalók volt, ott leportyáztunk és kipihentük aznapi fáradalmainkat; strandolunk, nyársaltunk, élveztük az utolsó közös együtt töltött kirándulásunk minden óráját, percét. Másnap reggel szülői segítséggel frissen készített reggeli után ismét útrakelve elindult csapatunk Tiszafüred irányába. Útközben pihenni meg- megálltunk, majd fáradtan, de élményekkel telve és jól lebarnulva hazaértünk.
Utunk során rácsodálkozhattunk, hogy milyen milyen fantasztikusan szép helyen élünk. A két nap során megtanultuk, hogy időnként érdemes a komfort zónából kimozdulni, és építő jelleggel határainkat feszegeti.Nyíregyháza - LEGÓ gyár

Egy szenzációs gyárlátogatás részesei lehettünk.
Nagyon jó volt belelátni a kulisszák mögé rengeteg érdekes információt tudtunk meg a gyár működéséről. A program végén, pedig mindenki ajándékot kapott.
Köszönjük a lehetőséget!

Elballagtak nyolcadikosaink


A nagyításához kérem kattintson a képre!

Tiszafüred – Te Deum

A tanév vége mindannyiunk számára a bizonyítványok fényében izgalmat jelent, ugyanakkor mindenképpen hálát is adhatunk az elvégzett munka okán a sikeres befejezésért. Iskolánkban a mai napon szentmisén köszöntük meg a Jó Isten gondoskodását, hálát adva a kegyelmekért, a szorgalmas gyermekekért és a következetes pedagógusokért.

Istennek legyen hála!

Fogjunk össze Ádin lépteiért!

Az iskolai Karitász jótékonysági Bolhapiacot szervezett az idei tanév utolsó napjaiban.
Lelkesen készülődtünk és szervezkedtünk, hogy akciónkkal támogathassuk a szőke hajú, kék szemű kisfiú gyógyulását. Igyekeztünk minél több támogatót megszólítani levélben, az iskola facebook valamint osztálycsoportjaiban, hirdettük az eseményt iskolai honlapunkon, plakátokat helyeztünk ki a bejáratokhoz, kisfilmet vetítettünk Ádin és szülei történetéről.
Az osztályok az általuk begyűjtött, jó állapotban lévő ajándéktárgyakat, játékokat, könyveket, zsákbamacskát árusították. Voltak olyan közösségek, akik diákonként egy-egy gombóc fagyi árát gyűjtötték össze támogatásként. Mások leleményességük lévén, kihasználva a tikkasztó hőséget limonádét árusítottak és a befolyt pénzösszeget ajánlották fel a rendkívül ritka Duchenne-féle izomdystrophiában szenvedő Ádin génterápiájához. Akik éppen kirándultak sem feledkeztek meg rólunk és osztálypénzük egy részét tették hozzá a nemes ügyhöz. A gyermekeiket kísérő szülők is példamutatóan helyezték el adományaikat a gyűjtőedénybe. Aprócska lehetőség volt ez iskolai közösségünk számára, mégis oly szívesen tettük és mozdultunk meg, gyermek és szülő a közös cél érdekében! Váratlan fordulatként érkezett a jó hír, hogy egy névtelenséget kérő jótevő kipótolta az eddig összegyűjtött pénzt, a génterápia árát! Így az intézményünk által összegyűjtött pénzzel továbbiakban a család kiutazását és ott tartózkodásukat támogattuk meg!

Az adomány teljes összege 421.890 Ft, csütörtök délután átadásra került!

Hálás köszönet az összefogásért!

„Ha veszel, megtelik a kezed.
Ha adsz, megtelik a szíved.”
/Margareta Seemann/

Földesiné Kiss Tünde
iskolai Karitász

Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány - SIKERÜLT!


Újra „Állatbarát Általános Iskola” a szentimre

Iskolánk ismét megpályázta a fenti címet, örömünkre ebben az évben az óvodánk is sikeresen csatlakozott ehhez a lehetőséghez.
Június 19-én, Dr. Koska Hedvig tiszafüredi származású állatorvos az Állatvédelem a gyerekeknek főszerkesztője, a program megálmodója valamint dr. Vetter Szilvia PhD. az Állatvédelmi Központ vezetője szervezésében és Prof. Dr. Sótornyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora jelenlétében vehette át intézményünk a megpályázott címet. Az átadót Gregor Bernadett színművésznő, állatbarát, állatvédő személyiségének jelenléte igazán színvonalassá varázsolta. Az általa elszavalt vers, mely a tücsökről szólt kitágította az állatok seregét, hiszen sokan a cicára, kutyusra gondolnak, amikor az állatokról beszélünk. Azonban számtalan faj létezik még és kéri az odafigyelésünket, a szeretetünket, a védelmünket. Idén már 490 iskola kapta meg az állatbarát titulust, amely szenzációs és előre mutató. A pedagógusok széles körben segítik azt a folyamatot, amelyben a gyermekek felelős, állatbaráttá, állattartóvá válnak az életük folyamán. Ehhez természetesen nagy szükség van a család megfelelő szemléletére és az egész társadalom felelős gondolkodására. A nevelési intézmények szívükön viselik ezt a témát, a segítségre szoruló, az életünket színesebbé, szebbé, boldogabbá tevő állattársaink támogatását, megóvását. Az iskolánk egész éves ÖKO Iskola munkatervében és a Munkatervében folyamatos, hagyományokon alapuló programokat, projekteket igyekszik a tanév elején kitalálni, majd az év során megvalósítani, hogy azt a nemes célt szolgáljuk.
Tanítványaink számtalanszor jelesre vizsgáznak emberségből és jó érzés azt hinni, hogy ezt segíti iskolánk vallásos szellemisége és a természetvédelem felé irányuló elkötelezettsége is.
Búcsúztak a 8. évfolyamos tanulókVers- és prózaíró pályázat

Városi könyvtárunkban idén 10. alkalommal hirdették meg a vers- és prózaíró versenyt, több kategóriában is. Tiszafüred és környékéről összesen 27 pályázótól 33 alkotás érkezett a felhívásra. Iskolánkból négy tanuló és két pedagógus küldte be a pályaművét, akik eredményesen szerepeltek.
A négytagú szakmai zsűri nagy megelégedéssel olvasta a műveket. Nagy öröm, hogy évről-évre születnek új alkotások és, hogy meg is osztják ezt a nagyközönséggel. A díjátadó után a zsűri személyes elbeszélgetésre hívta az alkotókat, hogy egyénileg is megfogalmazzák tanácsaikat, elismeréseiket. Mindenkit biztattak, folytassa a megkezdett munkát, írjanak, hiszen érdemes, szívesen olvassuk a műveiket.

Eredményeink:

Az eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!

Tanulóink mellett két pedagógusunk is részt vett a versenyen, szép sikereket elérve. Vigh Péter János tanár úr vers műfajban emléklapot kapott, próza műfajban III. helyezést ért el.
Sándor Péter tanár úr is mindkét műfajban megmérettette magát. Vers műfajban I.helyezést, prózában különdíjat ítélt tanár úrnak a szakmai zsűri.
Minden résztvevőnek szívből gratulálunk! Köszönjük az élményt az alkotóknak és a lehetőséget a könyvtár dolgozóinak!
„Mindannyian csak azt reméljük színes lesz újra ez a zord világ, mindannyian csak azt kívánjuk, hogy ne csak álmunk rejtse a csodát.”

Június 13-án délelőtt iskolánk diákjai és pedagógusai igazi csodát élhettek át a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusa által. Elhozták városunkba legújabb színpadra állított musicaljukat József és a színes, szélesvásznú álomkabát címmel. A siker darab különlegességét a közel 100 fős középiskolás diákokból álló közösség ereje, nagysága, alázatossága adta.
Mint ahogy tőlük már megszoktuk mély mondanivalót közvetítettek számunkra, mely minden emberhez szólt, mindenki szembesülhetett az élete bizonyos helyzeteivel, a lelkünkben lakozó sokféle érzéssel. Ahogy Herpainé Velkey Klára a kórus vezetője bevezetőjében is elmondta: József az Ószövetség embere volt, de ma is aktualitással bír számunkra az ő története. „Kivel Istennek célja van nem bánthatják…” Ha kitartunk a hitünk mellett: „Egy villanás már szabad vagy az álom álom nem maradhat szürke rongyból csillogó lett a színes kabát.”
Köszönjük, hogy már 3. alkalommal látogattatok el hozzánk és így mi is részesei lehettünk az álmotok valóra válásának és inspirációt kaptunk a saját álmaink megvalósításához.
Isten áldja meg Őt dicsőítő munkátokat! Hála értetek!

A Nagyiváni tanyavilág felfedezése

A Nagyiváni puszta csodálatos természetközeli világába kalauzolta a 6. b osztály diákjait Kleiber Zoltán és családja.
Az elhivatott házigazdák fantasztikus vendégszeretettel fogadtak bennünket. Betekintést kaptunk a gazdálkodás és állattartás rejtelmeibe. Őseink életmódjának felfedezése, hasznos és praktikus gyakorlati tapasztalattal is társult. A juhok, kecskék, szamarak, lovak és a szürke marha állomány kézzelfogható közelsége különleges élményt adott a gyerekeknek.
Nagyon sok hasznos tudást és tapasztalatot őrző világot ismerhettünk meg. A gyerekek kipróbálhatták, milyen is megülni egy csacsit, vagy egy sokat tapasztalt lovat, de megtudhatták, mivel is jár, ha kecsketejet szeretne inni valaki.
Valódi pusztai környezetben, a gerendás parasztház árnyékában mindenkinek jól esett a helyben készült slambuc.
Ezen a napon igazán közelinek érezhettük a pásztorok életét, hasznos és praktikus gyakorlati tapasztalattal gazdagodhattunk. Picit megízlelhettük milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani és hogy milyen sok kincset rejt ez a különleges és nagyon sok hasznos tudást és tapasztalatot őrző világ.
Pihenést, kikapcsolódást, egyedi élményeket, fizikai, szellemi és lelki feltöltődést kaptunk.
Hálás szívvel köszönjük!
ICDL bizonyítványt szerzett tanulóink

Iskolánkban közel 20 éve van lehetőség ICDL (nemzetközi számítógép-használói jogosítvány) bizonyítvány megszerzésére. A 2023-24-es tanév végére 21 tanuló teljesítette sikeresen a követelményeket.

ICDL bizonyítványt szerzett tanulóink névsorának megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!Te Deum

Az egri Főegyházmegye katolikus általános iskoláit Dr. Ternyák Csaba érsek atya 2024. 06. 12-ére hívta az egri Bazilikába tanévvégi hálaadó szentmisére, ahol a felújított székesegyház új oltárát is felszentelte, valamint átadta az egyházmegye kiemelkedő katolikus diákjai számára is az elismeréseket.
Iskolánkból Ujvári Enikő 8.b osztályos tanuló valamint Török Fanni 7. osztályos tanuló kapott érseki elismerő oklevelet és ajándékkönyvet. Szeretettel gratulálunk mindkét tanulónak, hiszen szorgalmuk, tanulmányi és versenyeredményeik, s még inkább hitéleti példájuk alapján méltóak a kitüntetésre.
Gratulálunk!Látogatás a Háromkirályok Óvodába

Iskolánkban mindig nagy hangsúlyt fektetünk az óvoda-iskola átmenet megsegítésére. Éppen ezért 06.06-án elsős tanulóinkkal nagy szeretettel látogattunk vissza a Háromkirályok Óvoda nagycsoportosaihoz, hogy megmutassuk mit tanultunk közel egy év alatt.
A gyerekek izgatottan lépték át újra volt csoportszobájuk küszöbét, üdvözölték a szeretett óvónéniket, és a nagy találkozásokat baráti ölelések követték. Büszkén mutattuk meg hogyan tudunk már olvasni, számolni, írni. Nem érkeztünk üres kézzel, adtunk az előttük álló iskolás évekhez egy kis útravalót a leendő elsősöknek, hogy ők is megtapasztalhassák milyen érzés gondolataikat papírra vetni, a ballagás előtt álló ovisok pedig könyvjelzővel kedveskedtek nekünk, melyre ha rápillantunk mindig eszünkbe fognak jutni az ott töltött mesés évek.
Mindig nagy örömmel térünk vissza az óvodába, és bízunk benne, hogy sikerült még nagyobb kedvet és motivációt ébreszteni a gyerekekben a „Szent Imrés” évekhez!
GYERMEKNAP 2024.

2024.05.31-én rendeztük meg iskolánkban a Gyermeknapot, melyet már nagyon vártak a diákok. Csodálatos, napsütéses időben zajlottak a színes, változatos programok. Kellemesen indult a napunk a reggeli zenés tornával. Felfrissülve, kedvükre válogathattak a gyerekek a tevékenységek között. Kipróbálhatták a gyerkőcök a kézügyességüket a kézműves foglalkozáson, éles eszüket és ügyességüket a kvízjátékban, a terepen való tájékozódásban, sportos tudásukat, erejüket a csapatjátékokban, célba dobásban, kötélhúzásban, táncban. A kisebbek türelmesen várakoztak az arcfestésnél, csillámtetoválásnál, ahonnan boldogan távoztak a következő helyszínre. Nagy sikere volt az ugrálóvárnak, amely nem pihent egy percet sem. A büfénél is folyamatos volt a sorban állás, ahol megtalálhatta mindenki a számára kedvelt finomságot. A Gyermeknap nem múlhat el jégkrém nélkül, így történt ez most is. Az óriás Maci érkezése fénypontja volt a napnak. Szórakoztató műsorával, mókázásával vonzotta a gyerekeket, mosolyt csalt az arcokra amerre csak megfordult. A cukorágyúra összegyűlt az apraja-nagyja, mely látványos és kedves eseménye volt a délelőttnek. Édességből sosem elég, újdonságként készült a vattacukor a délelőtt folyamán a diákok nagy örömére. Vidámság, boldogság, jókedv jellemezte ezt a napot.
Hálás köszönet a segítségért, a közreműködésért, hogy ilyen csodálatos napot tudtunk varázsolni iskolánk diákjainak.

DÖKFutóverseny

2024.05.22-én iskolánk részt vett a „Hősök emlékéért futottunk” vándorkupa futósorozat békefutás versenyen. Az alsó tagozatból 4 csapat képviseltette magát, két 2. osztályos és két 4. osztályos csapat. Mindegyik csapat 5 főből állt, korosztályonként külön a lányok és fiúk. A 2. évfolyamos lányok megnyerték a versenyt, a fiúk 2. helyen értek célba. A 4. évfolyamból a lányok csapata 2. helyen, míg a fiúk 3. helyen végzett. Nagyon ügyesen helyt álltak a csapatok és a legjobb tudásuk szerint teljesítettek.

Kirándulás Felsőtárkányra

2024.június 4-én a 3.a osztály egy fantasztikus napot tölthetett a festői szépségű Felsőtárkányban, Rózsa Kálmán jóvoltából, aki már nem első alkalommal, díjmentes utat ajánlott fel egy osztály számára a Szent Imre bál tombola nyereményeként. A vidám hangulatú utazás után kisvasútra szálltunk majd a tanösvényre érve egy nagyon jót túráztunk. Megcsodálhattuk a táj szépségét, hallhattuk a madarak csodás énekét, megismerhettük a hegyvidék növény –és állatvilágát. Csodás napsütésben elsétáltunk az erdei tornapályára, ahol mind a hét elemet kipróbálhatták a gyerekek. Kisvasútra ülve az Egeresvölgyi Vadasparkhoz utaztunk. Diákjaink szarvasokat, őzeket, kecskéket etethettek. Nem hagyhattuk ki a csodálatos környezetben elhelyezkedő tavat sem, ahol a gyerekek megcsodálhatták milyen élőben az ebihal majd a helybeli játszótéren még egy nagyon jót játszhattak. Élményekkel gazdagodna, kicsit elfáradva, de vidáman utaztunk haza.
Hálás szívvel mondunk köszönetet Rózsa Kálmánnak a nagylelkű felajánlásért, Varga Anikó tanárnőnek a színvonalas túravezetésért és Kovácsné Kaló Ildikónak, hogy tombolanyereményét osztályunknak felajánlotta.
Trianonra emlékeztünk


A nagyításához kérem kattintson a képre!Fogjunk össze Ádin lépteiért!


A nagyításához kérem kattintson a képre!Megismerkedés Ádinnal


Nyelvvizsgázni voltunk

Iskolánk kiemelt feladatai közé tartozik a nyelvvizsgára való felkészítés egyaránt angol és német nyelvből. Május 2-én intézményünk 13 nyolcadikos diákja tette próbára tudását Mezőtúron.
Eredményükhöz szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk.
A napokban megérkezett eredmények alapján sikeres nyelvvizsgát tett végzőseink névsora:

A sikeres nyelvvizsgát tett diákok névsorának megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!


Eredményükhöz szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk.
"Meseszép-mesekép"
Országos angol nyelvű meseíró és illusztráló pályázat

A Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolája angol nyelvű meseíró és illusztráló pályázatot hirdetett meg az idei tanévben is, immáron 15. alkalommal. A pályázatra iskolánkból két diák jelentkezett. A pályamű témája a fenntarthatóság, illetve állat- és természetvédelem voltak.
Török Fanni 7.b osztályos tanuló országos 2. helyezést,
Ferge Lilla 7.b osztályos tanuló országos 3. helyezést ért el el.
Felkészítő pedagógus: Oláh Annamária
Munkájukhoz szívből gratulálunk!

Kamaszfesztivál

A „Tiszafüred legszorgalmasabb osztálya” címet elnyerve, iskolánk 8.b osztálya lehetőséget kapott, hogy 2024. május 31-én részt vegyen a Kamaszfesztiválon, amely Budapesten, a városligeti Királydombon került megrendezésre. Mindannyian felvettük a részvételre jogosító karszalagokat, a regisztráció során pedig megkaptuk a program logójával ellátott pólókat. Mivel szerte az országból érkeztek fiatalok erre a rendezvényre, jó lehetőség nyílt ismerkedésre, valamint a többi diákcsoport előadásának megtekintésére. A délelőtt folyamán, az élménytéren elhelyezett sátrakban sok érdekes és izgalmas dolog várt ránk: prevenciós programok, pályaorientációs tanácsadás, online kvízjátékok, tesztek, stratégiai feladatok, bűnmegelőzési és közbiztonsági tájékoztatók, önvédelmi ismeretek, akadálypálya, stb. Ebédünket a közeli Néprajzi Múzeumban fogyasztottuk el, de eközben sajnos az időjárás elég rosszra fordult, így a délutáni programok már nem kerültek megrendezésre. Ennek ellenére köszönettel és hálával tartozunk a részvételi lehetőségért.

Langné Kiss Piroska
osztályfőnök
„Íme hitünk szent titka”
Úrnapja virágszőnyeggel

Úrnapja ünnepét 1264-ben rendelte el IV. Orbán pápa. Úrnapja a Krisztus testét és vérét jelképező Oltáriszentség titkát megjelenítő ünnep.
A tiszafüredi hívek a vasárnapi szentmisében és a körmenetben közösen vallották meg hitüket az Oltáriszentségben jelen levő Krisztusban.
Tiszafüreden már hagyománya van a virágszőnyeg készítésének. A készülődés már napokkal előbb megkezdődik. Gyűjtik a virágokat, virágszirmokat, előkészítik a szükséges kellékeket, megtervezik a mintákat.
Vasárnap délelőtt már érkeztek a virágok, zöld növények a templomhoz, elkezdődött a motívumok felrajzolása, majd koradélutántól a minták színekkel való megelevenítése. Hála a sok ügyes kéznek, akik részt vettek a munkában, percről-percre szépült, ünnepi díszbe öltözött a templom, és környéke. Nagy örömmel készültek a kisebb gyermekek is, akik az úrnapi körmeneten virágszirmot szórtak az Eucharisztia elé.
A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda pedagógusai és diákjai is részt vettek a díszítésben.
Köszönjük szépen mindenkinek a segítségét, adományát és áldozatos munkáját!

Atlétika – Egyéni és Váltófutó Pályabajnokság
Országos Döntő

2024. május 27-én Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték a III. korcsoportos diákok egyéni országos döntőjét.
A vármegyei döntőben elért első helyezésüknek köszönhetően iskolánk két tanulója is meghívást kapott az országos megmérettetésre.
600m síkfutásban Nagy Dorka, míg magasugrásban Lendvai Levente képviselte iskolánkat és vármegyénket a versenyen.
Levente kiemelkedve a mezőnyből, 162 cm-es ugrásával, minden versenytársát megelőzve, országos bajnoki címet szerzett.
Dorka küzdeni tudásból vizsgázott jelesre, és a rendkívül erős mezőny második felében végzett.

Gratulálunk a két fiatal atlétának, és felkészítő edzőjüknek Katkó Viktornak!

Atlétika Országos Döntő

A II. korcsoportos Atlétika Többpróba vármegyei döntő megnyerésével kvalifikáltuk magunkat az Országos Döntőre, mely Zalaegerszegen került megrendezésre május 24-én. A helyszín távolsága miatt kétnapos verseny lett belőle, mivel már előző nap útnak indultunk, hogy a zalaegerszegi Városi Kollégiumban éjszakázzunk!
Az Országos Döntőn a vármegyei bajnokok és a legtöbb pontot szerző iskolák – összesen 25 csapat – mérhették össze erejüket. Az előzetes eredmények alapján a 19.helyen szereztünk kvótát az eseményre.
A nap folyamán 60méteres síkfutásban, távolugrásban, kislabdahajításban és 4x100 méteres váltófutásban kellett megmutatni a tudásunkat. Az árnyék nélküli rekkenő hőségben tanulóink kihozták magukból a maximumot. A megyei döntőhöz képest hatalmas javuláson átesett csapatunk – több mint 100 pontot javítva -, a 10. helyet szerezte meg.
A csapat tagjai méltón képviselték iskolánkat, városunkat és vármegyénket.
Köszönjük a gyerekeknek, szülőknek és az intézményvezetésnek, hogy lehetővé tették a versenyen való részvételt!

A csapat tagjai:

      - Nagy Balázs
      - Sallai Dominik
      - Angyal Bence
      - Csató Hunor
      - Gyöngy Zsombor Ervin
      - Kovács Nándor


Felkészítő: testnevelési munkaközösség

Testnevelési munkaközösség


Ásványkiállítás az iskolánkban

Ebben a tanévben is ellátogatott hozzánk Nagy Bálint földrajz szakos tanár, aki ásványaiból kiállítást rendezett be az alsó tagozatunk aulájában. Minden évfolyam meghallgathatta az ásványgyűjtő érdekes előadását, kézbe foghatta a különböző ásványokat. A gyerekek örömére vásárolni is lehetett, sok szép ékszer, dísztárgy és ásvány talált gazdára ezen az eseményen.
Köszönjük a kiállítást és a rendhagyó földrajzórákat is!Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig

A 2023/24-es tanévben hatodik alkalommal került meghirdetésre a Lengyel Falufejlesztési Európai Alap Alapítvány a lengyel Wolinski Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közös pályázati felhívása.
A projekt célja a lengyel Wolinski Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park környezetében élő fiatal generációjának természettel kapcsolatos tudásának bővítése, valamint azok bevonása különböző tevékenységekbe, melyek segítenek felépíteni a nemzeti park pozitív megítélését, megismerni annak feladatait és szerepét a helyi társadalomban.

Iskolánk két csapattal indult:

6.a osztály – felkészítő: Oláh Annamária
      •       Ádám Viktor
      •       Lengyel Csaba
      •       Zrínyi Soma

6.b osztály – felkészítő: Ilhan Szilvia
      •       Gál Lajos Botond
      •       Tölgyesi Hanga
      •       Urbán Amira

A több fordulós megmérettetés során plakátot, feladatlapot, interjút és prezentációt készítettek a gyerekek, majd egy feladatlap megoldása során a diákok tárgyi tudása került mérlegre, végül pedig egy komplett kirándulást terveztek és készítettek elő.
Intézményünk benne volt abban a hat iskolában, melyek tanulói a legtöbb pontot elértek a pályázat során, így tárgynyereményként 2 kamerával ellátott mikroszkóppal és ahhoz tartozó eszközökkel gazdagodott iskolánk.
Harmatcsepp Tanulmányi Verseny

A Tanítók Fekete István Egyesülete a 2023/2024. tanévben is meghirdette a Harmatcsepp Tanulmányi Versenyt.
2500 alsós diák küldte be az első három forduló feladatlapjait matematika, nyelvtan, olvasás-szövegértés és hittan tantárgyakból. A középdöntőt már csak a legjobb eredményeket elért tanulók írhatták meg, melyek kijavítása után iskolánkból 3 tanulót hívtak be az országos döntőbe. Minden korcsoportból tantárgyanként tíz gyermek vehetett részt a végső megmérettetésen, melyre 2024. május 25-én került sor Budapesten, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban.
Büszkék vagyunk tanulóinkra, akik minden korcsoportban szép eredményt értek el!

Matematikából:
I. hely: Darai Levente Rajmund 2.a osztályos tanuló, felkészítő pedagógusa Rózsa Andrea Krisztina

Hittanból:
VI. hely: Tölgyesi Csongor 3.a osztályos tanuló, felkészítő pedagógusa: Árvai Erika

Olvasás – szövegértés tantárgyból:
III. hely: Vincze Hanna 4.a osztályos tanuló, felkészítő pedagógusa Lengyel Edit Viola

Köszönjük szépen Farkasné Bártfai Lillának, hogy a kezdetektől felkarolta a versenylebonyolítását!

„A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.” /Steven Gerrard/
Szentháromság Egy Isten, Értük könyörgünk!

2024. május 26-án, Szentháromság vasárnapján került sor 24 gyermek első szentáldozására a tiszafüredi Nagyboldogasszony templomban. Tökéletesen lehetett látni, hogy a teremtésben megáldott, Isten képmásait hordozó csillogó gyermekarcok milyen komolyan készültek a hét közepén az első szentgyónásra, valamint a mai reggelen is, hogy Krisztussal immáron nemcsak szavakban, hittanórákon, hanem tiszta lelkük templomában elcsendesedve találkozzanak. A diákok felszabadultan mosolyogtak az örömteli esemény után, egy kisfiú meg is jegyezte, hogy reméli, hogy Isten is büszke rájuk a mai naptól.
Igen, büszke a Szentháromságos Egy Isten, hogy őt választottátok, tartsatok ki Benne, aki Fiát adta értünk, hogy Jézus Krisztusban valódi társörökösei legyünk, ahogyan azt hallhattuk a szentmise olvasmányában. Társörökösként vigyázzatok tisztaságotokra, hogy egyre jobban Hozzá hasonlóak legyetek! Az Úr tegye teljessé mindazt, amit elkezdett most Bennetek!

Kac-kac kopasz kukac

2024. 05. 21-én iskolánkban lépett fel az Alma együttes. A hangulatért nem kellett a szomszédba menni, fergeteges bulit csaptak a gyerekek örömére. Az ismerős dallamokat együtt énekelték a kicsikkel és nagyokkal, tánccal, mozgással kísérve. Igazán szórakoztató, vidám zenés előadásnak lehettünk részesei. Ma van a szülinapom című dalukkal pedig a szülinaposok lettek megköszöntve, megható pillanatot teremtve ezzel a gesztussal. Köszönjük az Alma együttesnek, hogy megtisztelte iskolánkat színvonalas műsorával. Köszönjük a vezetésnek a szervező munkáját, a diákönkormányzatnak az anyagi szponzorálást.
Madarak és fák napja

Május 10-én madarak és fák ünnepnapján az 1-2-os korosztályt vártuk egy kézműves délutánra. Készültek szebbnél szebb fás-madaras képek és gyémántszemű madaras gyűrűk. Vidáman, jó hangulatban alkottak a gyermekek feltöltődve, élményekkel mehettek haza.

Dulai Józsefné, Vighné Perge Anita
„Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!”

Mindszenty József

A Veszprémi Főegyházmegye országos internetes hittanversenyt hirdetett általános iskola 5-6. és 7-8. osztályos hittanosok számára.
Az országos hittanverseny elsődleges célja volt, hogy Isten tiszteletreméltó szolgája Mindszenty József és Isten szolgálója Bódi Mária Magdolna példáján keresztül a hittanosok megismerjék azokat az erényeket, amelyek példaként állhatnak a mai fiatalság és a jövő nemzedéke előtt.
Iskolánkból három tanuló küldte be munkáját a versenyre, minek jutalmaként szép eredményeket mondhatnak magukénak.
Varga Zsanett 5-6. osztályos korcsoportban a 12. helyen,
Török Fanni 7-8. osztályos korcsoportban a 3. helyen,
Árvai Zsigmond Levente 7-8. osztályos korcsoportban a 2. helyen végzett.
Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre, 2024. május 11-én szombaton került sor Veszprémben, a Gizella Napok és a főegyházmegyei hittanos találkozó keretében. Az első három helyen végzett tanulónak dr. Udvardy György érsek atya adta át az okleveleket, jutalmakat.

Rajzpályázat - „Városunk múltja és jelene”

Tiszafüred várossá nyilvánításának 40. évfordulójára a Városi Könyvtár rajzpályázatot hirdetett „Városunk múltja és jelene” címmel. A verseny igen népszerű volt a füredi gyermekek körében, hiszen 60 darab pályamű érkezett be. Az eredményhirdetésre május 4-én a Füredi Retro Majálison került sor. Összesen 17 helyezett lett három korcsoportban, melyből iskolánk aktív diákjai több díjat is bezsebeltek csodás alkotásaikkal. A művek megtekinthetőek a könyvtárban, valamint a majálison is ki voltak állítva.
Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek egyaránt, hiszen „a cél nem az alkotás, hanem hogy abba a csodás állapotba kerüljünk, ami elkerülhetetlenné teszi az alkotást!”

Az eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!
Atlétika Diákolimpia Vármegyei Döntő

Az atlétikai Diákolimpia Vármegyei döntője május elején került megrendezésre a Szolnoki Atlétikai központban. Iskolánkat a II. korcsoportos fiú csapat, valamint a III. korcsoportos leány és fiú csapat képviselte. Ezen kívül több diákunk indult az egyéni versenyben is.
Az első napon az 5-6. osztályos csapatok versenyeztek négypróbában. A fiúk kevéssel lemaradva a dobogóról a 4. helyen végeztek, míg a lányoknak a 6. helyet sikerült megszerezniük.
Másnap a II. korcsoportos fiúk hárompróbában és 4x100m-es váltófutásban mérkőztek meg a többi csapattal. Végig kiegyensúlyozottan versenyezve, legjobbjukat nyújtva megszerezték a vármegye bajnoki címet. A csapat tagjai: Nagy Balázs, Angyal Bence, Csató Hunor, Sallai Dominik, Kovács Nándor, Gyöngy Zsombor. Egyéniben Nagy Balázs nyakába akasztották az aranyérmet.
Az egyéni versenyben is kiváló eredményeket értek el tanulóink. A legfényesebb érmet szerezte meg két tanulónk.
Nagy Dorka 600 m síkfutásban, Lendvai Levente magasugrásban nyerte el a vármegye bajnoki címet, így készülhetnek az országos döntőre.
További érmekkel és helyezésekkel tért haza csapatunk. Gratulálunk teljesítményükhöz!

Az elért eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!

Testnevelés munkaközösségCseppnyi művészi varázslat a Szent Imrében

Az iskolákban egyre inkább felértékelődik a művészeti oktatás fontossága és egy új izgalmas trend hódít teret: az élményfestés. Ez a gyakorlat nem csupán a hagyományos festészeti technikák oktatását jelenti, hanem egyfajta kreatív kikapcsolódást is nyújt a diákoknak. A festészet, mint terápia egyre elterjedtebbé válik és az iskolai környezetben is helyet kap. Az iskolai élményfestés különlegessége, hogy egy profi festő instruktor vezetésével történik. Az instruktor nem csupán a technikai részleteket mutatja be, hanem inspirációt is nyújt a diákoknak, segítve őket abban, hogy felfedezzék saját művészi stílusukat és hangulatukat. Ez egy olyan alkalmat teremt, ahol stresszmentesen kibontakozhatnak, kifejezhetik érzelmeiket és gondolataikat a vászonra. 2024. május 6-án Fábián Fanni festő instruktor érkezett iskolánkba élményfestésre. A 33 lelkes tanuló izgatottan figyelte a festő irányítását és kezdett neki az alkotásnak. A délután kellemes hangulatban telt el, a festés nem csupán egyszerű művészeti tevékenység volt, hanem egy olyan élmény, amely gazdagította tanulóink életét és segítette őket az önfejlesztésben.

Szerencsés- Balázs ErikaAnyák napja a 2. B. osztállyal

Édes jó Istenem,
Hallgasd meg imámat,
Áldd meg minden jóval
Édes jó anyámat!
Áldó két kezedet
Tartsd rajta mindig
Mosolyogj rá szeretetet
Ne legyen bús napja!
Ámen

Április végén buzgó lelkesedéssel vetettük bele magunkat az anyák napi műsor próbáiba. Énekeket tanultunk, hangszeres és táncos bemutatóval készültünk, amit szívhez szóló versekkel fűszereztünk meg. Műsorunkat május 2-án a tiszafüredi Platán Nyugdíjasotthonban, május 3-án pedig a Gólyafészek látogatóinak mutattuk be. Idős emberek meglátogatására készültünk, olyan személyekhez, akiknek már az édesanyjuk nem lehet köztünk. Az anyák napja egy olyan ünnep, amikor a figyelem és a szeretet középpontjába az édesanyák kerülnek. Ez az alkalom nemcsak az idősek számára jelentett különleges élményt, hanem a gyerekeknek is lehetőséget adott arra, hogy megmutathassák, milyen sok örömöt tudnak szerezni másoknak. Az otthonok lakói és látogatói nagy örömmel fogadták a gyerekek érkezését és nagyon meg voltak hatva a kis műsorunktól. Hálásan köszönték meg a figyelmességünket és a szeretetet, amit tőlünk kaptak. Ez az alkalom a gyerekeknek is nagyon sokat jelentett, segített nekik megérteni a tisztelet és a szeretet fontosságát, valamint érzékenyíteni őket egy másik korosztály felé, hogy egy kis odafigyeléssel milyen sok örömöt tudnak szerezni másoknak. Ez az esemény a közösség fejlődésére jó hatással volt. Bízom benne, hogy arra fog valamennyi résztvevőt emlékeztetni, hogy a szeretet és az odafigyelés egy generációkon átívelő közvetítő erő.

„ Ez a szó megtanít igaz szeretetre.
Bánatban, örömben- ver az Isten vagy áld,
Hogyha elrebeged, már ez is imádság.
És ha elébed jön könnyes szemű árva,
E szóra felpattan szíved titkos zárja.
Drága vigasztalás ez a szó, ez a név,
Királynak, koldusnak menedék, biztos rév.
Te vagy legboldogabb, nem gyötörnek gondok,
Ha keblére borulsz és el kinek mondod?
S ha szomorú fejfán olvasod e nevet,
Virágos sírdombon a könnyed megered.
Van egy szó, van egy név, valóság, nem álom,
Nekem a legdrágább a világon.
Ez a legforróbb szó, az én legszebb imám,
Amikor kimondom: anyám, édesanyám.„

Szeretnénk köszönetet mondani Igazgatónőnek Urbánné Tóth Ritának, hogy lehetővé tette a kezdeményezés megvalósulását, Árvai Zsigmond Művészeti Iskola vezetőjének, hogy a néptáncosruhákat biztosította továbbá Mohácsiné Balogh Veronikának a néptáncosok öltöztetésben.

Szerencsés- Balázs ErikaFenntarthatósági Témahét 2024.

2016 óta minden évben megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét, idén kilencedik alkalommal, melynek célja, hogy a diákok figyelmét koncentráltan ráirányítsuk a fenntarthatóság fontosságára, az ő személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. Törekvésünk, hogy a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. Intézményünkben ezen a héten minden napra jutott valamilyen figyelemfelhívó, érdekes foglalkozás a témában.
A program kezdetén diákjaink közös virágültetéssel szépítették környezetünket.
Hétfőn Helt Enikő, solymász tartott egy lebilincselő bemutatót ragadozó madaraival az iskola udvarán, két német vizslája kíséretében.
A hét többi napján osztály, illetve évfolyam szinten szerveztünk programokat tanulóinknak. Voltak filmvetítések, kézműves foglalkozások, néhány osztály kirándult a Tiszaigari Arborétumban, interaktív előadáson vettek részt a gyerekek a Városi Könyvtárban és a debreceni Agora Tudományos Élményközpontban, vetélkedőket szerveztünk, tesztet töltöttek kis diákjaink, finom fenyőrügy szirupot készített az eltérő tagozatos osztályunk, az 5. évfolyam erdei iskolában volt a hét folyamán és még lehetne a sort folytatni a programok sokaságával.
A visszajelzések és a hét során készített képek alapján egy igazán érdekes, színes, és ami ennél is fontosabb, hasznos időt tölthettünk együtt, nagyon szép hetet zártunk.
Látogatás a Tiszaigari Arborétumban

Környezet- és teremtésvédelem, fenntarthatóság – olyan fogalmak, melyek kulcsszerepet töltenek be intézményünk életében. Ennek apropóján iskolánk 1. b és 3. b osztályos tanulói április 29-én ellátogattak a Tiszaigari Arborétumba.
Gyönyörű, napsütéses időben érkeztünk meg a természetvédelmi területre. A szépen karbantartott sétányon tett utunk során megfigyelhettük hazánk jellegzetes lobhullató és örökzöld fa- és cserjefajait. A pihenőhelyhez érve örömmel tapasztaltuk, hogyan nyílnak meg és veszik birtokba a gyerekek a szabad rétet. Jóleső érzés volt látni, hogy a diákok mindenféle eszköz nélkül is megtalálták a módját az önfeledt játéknak. A játszótérre érkezve fából készült eszközökre bukkantunk. Itt meghallgattuk a „famentő” mackó érdekes történetét. Elcsendesedés közben felfigyeltünk a madarak csodálatos füttykoncertjére, megfigyeltük miként szorgoskodnak a hangyák, hogyan készül a hernyó a csodálatos átalakulására.
Kissé fáradtan értünk vissza a páratlan szépségű kunkapuhoz, mégis az volt a gyerekek első kérdése, hogy mikor jövünk ide legközelebb. Reméljük, hogy még lesz rá alkalom!

Katkó Éva


Szépkiejtési versenyen

„Uram, dicsérjen téged jóságos Földanyánk,
ki hátán horda minket s áldásait árasztja ránk.”

Assisi Szent Ferenc
Ez volt a mottója a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola mezőnyárádi, 30. jubileumi szépkiejtési versenyének. A megmérettetésre 2024. április 24-én került sor, melyre iskolánk 3. b osztályos tanulói is neveztek két kategóriában.
A versenyt egy író-olvasó találkozó előzte meg. A gyerekek találkozhattak Nyulász Péter íróval, megismerhették annak főbb műveit. A találkozó végén könyvdedikálásra is lehetőség nyílt.
Ezt követték az izgalom percei. Tizenkét település 81 kisdiákja mérte össze tudását. A zsűri értékelése alapján iskolánk 3. b osztályos tanulói a következő eredményeket érték el:

Gyöngy Zsombor, I. helyezés, vers kategória
Újvári Dalma, III. helyezés, vers kategória
Jászai Nikoletta, III. helyezés, hangos olvasás kategória


Gratulálunk diákjainknak a szép helyezésekhez, kívánunk számukra további sikereket!

Katkó ÉvaKézműves délután a fenntarthatóság jegyében

Április 26-án pénteken kézműves foglalkozásra hívtuk 3-4 osztályos diákjainkat. Témánk ezúttal a fenntarthatósági témahét kapcsán a teremtésvédelem volt. Szorgosan dolgoztak a kis kezek, sokan anyák napi meglepetésnek szánták az elkészült tárgyakat. A gyermekek mindig örömmel jönnek ezekre a foglalkozásokra, színesíti napjaikat, nekünk pedig jó alkalom, hogy egy-egy ünnep, világnap, vagy probléma jelentőségére felhívjuk a figyelmüket.

Dulai Józsefné és Vighné Perge AnitaFÖLD NAPJA
Akadályverseny 3-4. osztályosok részére.

A föld napja minden évben április 22-én a bolygónk természeti környezetének megóvására hívja fel a figyelmet. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
A Föld napi akadályversenyt április 23-án rendeztük meg 3-4. osztályos tanulóknak, de egy kis kiállítás már előző héten kikerült az alsós aulába. Az osztályokat 6 fős csapatok képviselték. 5 állomás feladatait kellett teljesíteni (titkosírás, találóskérdések, puzzle, dobás, közmondások). Ezen a napsütötte délutánon mindenki jól érezte magát. A felsős tanulók (6.b, 8.b) remek segítőnek bizonyultak az egyes állomásokon, hiszen ők várták lelkesen, felkészülten a csapatokat. Köszönet a segítségért!

A verseny eredménye:

I.       3.b
II.     4.c
III.    3.a
IV.    4.b
V.      4.a
VI.     3.c

Gratulálunk a résztvevőknek!
Kirándulás Debrecenbe

A 2023/2024-es tanévben 3. alkalommal szerveztünk kirándulást tanulóinknak Debrecenbe.
Első utunk a Jégcsarnokba vezetett.
„Eljött az utolsó körök és karcok ideje.” Utoljára húzhattunk korcsolyát a lábunkra ebben a tanévben, mert „pihentetőt” tart a jégpálya, már hónap múlva indul az új szezon.
Nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Öröm volt látni, hogy a haladók segítették a kezdő korcsolyázókat.
Délután a Pláza és a Fórum bevásárlóközpontba látogattunk a „jeges világ” után. Lehetőség volt filmnézésre, shoppingolásra.
Fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.


Digitális szaktanácsadás

Tantestületünk tagjai részére a Pedagógiai Oktatási Központ online előadás lehetőségét szervezte meg 2024. április 25-én délután. A továbbképzés témája: Tananyagszervezés az Okostankönyvben.
Az okostankönyvet mint digitális tankönyvet sokan használjuk, hiszen látványosak, színesek, modernek és rengeteg kiegészítő tartalom segíti munkánkat. A portál egyik legfontosabb innovációja az interaktív, úgynevezett okosfeladatok bevezetése, melyet a gyerekek nagyon kedvelnek és regisztráció nélkül is elérhetőek mindenki számára. Ha azonban regisztrálunk számos más lehetőséget is biztosít ez az oldal. Tusorné Fekete Éva digitális szaktanácsadó bemutatta nekünk, hogyan tudunk tanulócsoportokat létrehozni és kezelni, illetve feladatokat kiosztani, értékelni, üzeneteket váltani diákjainkkal ezen a felületen. A jó gyakorlat bemutatása során megismerkedhettünk ezzel az ingyenesen elérhető oktatási platformmal és segítséget kaptunk, hogy a digitális térben kevésbé jártasak is találjanak módszertani segítséget és megfelelő tananyagot.
Köszönjük a lehetőséget, bízunk abban, hogy mindenki számára hasznos délutáni időtöltés volt és bátran alkalmazza a tanultakat munkája során.
Nyílt nap a rendőrségen

2024. Április 23-án iskolánk 3.-4. évfolyamos tanulói ellátogattak a rendőrség által megszervezett nyílt napra.
Először egy érdekes biciklis ügyességi pálya kipróbálására került a sor, amely több elemet tartalmazott. Hol egy rúd alatt kellett átbiciklizni, hol egy vizes flakont kellett egyik helyről a másikra vinni, végül bóják közé beparkolni. A gyerekek nagyon élvezték ezt a programot, mindenki szerette volna próbára tenni ügyességét.
Ezt követően bekísértek minket a „dutyiba”. Természetesen csak rövid szemle erejéig. Érdekes volt látni a gyerekek arcára kiült döbbenettel vegyes érdeklődést.
Látogatásunk előadással folytatódott. Kedves fogadtatásban volt részünk, ugyanis egy kis robot köszöntött bennünket az előadó teremben, majd a kedvünkért még táncra is perdült.
A rendőrség munkáját, történetét filmvetítés által ismerhettük meg. A tanulók nagy érdeklődéssel fogadták a filmben elhangzottakat, sok kérdést tettek föl előadónknak.
Végezetül kipróbálhatták milyen rendőrnek lenni, sisakkal a fejükön, mellényben, vagy pajzsot cipelve.
Zárás képpen pedig a megmérhették magasságukat annál a „varázsfalnál”, ahová a „rossz bácsikat” is felkísérik egy fotó erejéig.
Azt gondolom, hogy mindenképpen érdekes volt a gyerekek számára, hogy bepillantást nyerhettek a rendőrök munkájába, szétnézhettek az épület rejtett zugaiban, és kipróbálhatták milyen pár perc erejéig „szolgáni és védeni”!
Köszönjük a lehetőséget iskolánk nevében is!
Bábelőadás a fenntarthatósági témahéten

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola a Fenntarthatósági Témahét keretein belül bábszínházat szervezett az iskola alsó tagozatos diákjai számára. A gyerekek a „Vándor mese” társulat előadásában Farkas kincsei című bábelőadást tekinthették meg 2024. április 24-én, egy kora délutáni órában. A két művész, Pelehács Mihály és Varga Anikó hamar mosolyt csalt kisdiákjaink arcára tanulságos történetükkel ezen a borongós délutánon.
Iskolánk a tavalyi évben vehette át az Állatbarát Általános Iskola címet, de intézményünk azóta is azon munkálkodik, hogy tanítványaink megismerjék a környezetünkben élő állatvilágot. Ebben a történetben a farkas nem a megszokott népmesei alakban jelenik meg, nem a gonoszt testesíti meg, hanem egy segítő, jószándékú szereplő. A történet rávilágít, hogy a farkas csak a családjáról gondoskodik, amikor elejt egy-egy állatot, hogy ne haljanak éhen.
A mesében találkozhattunk klasszikus és modern mesei elemekkel. A szegény legény a királylányt szerette volna feleségül venni, de a királylány gonosz és irigy volt. A hármas meseszám is megjelent a műben, a varázstarisznya aranyat készített abból, amit beletettek, a kalap láthatatlanná varázsolta viselőjét, illetve a síp előhívta a szörnyet, aki segítségére sietett a gazdájának.
Minden jó, ha vége jó! Természetesen a történet végén a rossz megbűnhődik, a királylánynak vissza kell adnia a varázstárgyakat, a jó pedig elnyeri jutalmát, hiszen a szegény legény visszakapja varázslatos ajándékait és végül a jóságos szolgálólányt veszi feleségül.A Föld napja 2024

Állatbarát iskolaként különleges módon hívtuk fel tanulóink figyelmét a Föld napjára! Egy kedves solymász látogatott el az iskolába, aki magával hozta ragadozó madarait is. Volt itt Harris Hawk (héja), Koiba füleskuvik, Szirti sas és egy Aplomado Sólyom is. S nem felejtkezhetünk meg a két barátságos német vizsláról sem! A gyerekek érdeklődve hallgatták az állatokról szóló személyes tapasztalattal megélt információkat, majd a legbátrabbaknak lehetőségük volt megsimítani őket: Köszönjük Helt Enikő solymásznak, valamint Csepregi Szabolcsnak, hogy ellátogattak Tiszafüredre!

Projektnap Debrecenben

2024. április 19-én projektnapon vett részt a 6. b és a 8. b osztály. Az utazás célpontja Debrecen volt. Először az Agóra Tudományos Élményközpontot látogattuk meg, ahol rengeteg érdekfeszítő és lélegzetelállító kísérletet, optikai illúziót, és sok más élményteljes kalandot élhettünk át. Az Agórában minden korosztály számára találhatók kísérletek, amiket bárki garantáltan élvezni fog. Olyan csodákat tekinthettünk meg, mint a tükörlabirintus, a Föld forgását szemléltető Foucault-inga, Lenz-ágyú, a Bermuda-jelenséget megmagyarázó üvegtartály, és még sok más. Ezenkívül tesztelhettük erőnket, gyorsulásunkat, és a bátorságunkat is a két méter magas biciklizési lehetőségnek köszönhetően. Általános iskolások számára biztonságos laboratóriumi kísérleteket készítettek elő, és természetesen megfelelő védőfelszerelést is biztosítottak a foglalkozást vezetők. Megtanulhattuk a mérőpoharak, a pipetták, a kémcsövek, és további laboratóriumi eszközök helyes használatát, miközben maguk végeztük el a kísérleteket. Mi a vitaminokkal foglalkoztunk, különösen a C vitaminnal, a hatodikosok pedig a műanyagokkal.
Közvetlenül ezután a program után a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében tettünk egy sétát, amely során 15,5 hektáron több mint 6000 növényfajt csodálhattunk meg.. A felfedezésében segítséget nyújtott az Agóra játékos feladatlapja, és több digitális játék is.
Az élményközpont után meglátogattuk a debreceni Szent Anna-Székesegyházat, ahol megtekintettük a híres Torinói Lepel hiteles, életnagyságú másolatát, ami még tovább szilárdította a hitünket, amellett hogy egy igazán varázslatos látvány volt.
Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és élményekkel telve tértünk haza.

Bráda Zita és Tari Edit 8.b osztály


Látogatás a Városi Könyvtárban

Április 18-án könyvtárismereti órán vettünk részt a Tiszafüredi Városi Könyvtárban. Miután minden betűt megtanultunk eljött az idő, hogy beiratkozzunk és megismerkedjünk a kedves könyvtáros nénikkel is, akik mindig nagy szeretettel, mesével, foglalkozással várnak minket. Hálásak vagyunk a lehetőségért, a szuper könyvekért, a könyvtárban szerzett élményeinkért. Rendszeres, lelkes visszatérő vendégek leszünk.

Az 1. b. osztály és Anita néni2024.04.18. Medve matek szabadtéri csapatverseny

Az élményalapú matematika verseny tavaszi fordulóján 3 csapat is megmérettette magát a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából. A kooperativitást és a logikus gondolkodást az iskolán kívüli közösségi élményekkel ötvöző esemény népszerű a tanulók körében, hiszen a friss levegőn, a Tisza látványában gyönyörködve, okos eszközzel a kezükben törhetik a fejüket a versenyzők a furfangos feladatokon. A hagyományokkal szakító verseny további pozitív hozadéka, hogy gyermekek korosztályához igen közel álló okostelefon használata mellett a testmozgás sem szorul a háttérbe, mivel a 120 perc alatt rengeteg jó megoldást, és sok-sok kilométer hagytak maguk mögött.
Ismét felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk és csapattá kovácsolódtunk. Gratulálunk a résztvevőknek és további sok sikert kívánunk!

Arany minősítés:
Rédai István Bence 5.b
Ruzsányi Péter 5.b
Szőke János 5.b

Ezüst minősítés:
Fehér Levente 5.b
Kiss Noel 5.b
Nagy Balázs 5.b

Ezüst minősítés:
Fekete István Milán 5.a
Kovács Adrián 5.a
Ojei David 5.a

Jakab Judit
Törökné Zemniczki Szilvia
Házi dartsversenyt rendeztünk

2024. április 17-én először került megrendezésre a felső tagozatban két korcsoportban (5-6. és 7-8.) évfolyamban a népszerű sportág vetélkedője, két kategóriában. A délutáni foglalkozások alatt elsajátított tudást most lehetett kamatoztatni, és az eredmények azt bizonyították, hogy volt miért izgulni.
Az első megmérettetés a 3x3 nyílból összeadott pontok alapján rangsorolta a versenyzőket, egyben a bemelegítést követően valóban komoly küzdelemre is késztette a gyerekeket.

Az első megmérettetés eredményeinek megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!

A második versenyben 101-ről kellett dupla kiszállóval befejezni a játékot. Ebben a következő eredmények születtek:

A második megmérettetés eredményeinek megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!


Gratulálunk a versenyzőknek és további kitartást kívánunk!

VPJ


Tavaszi Vásár

Április 11-12-én tavaszi vásárt rendeztünk az osztályok részére. Az osztályok az általuk begyűjtött, jó állapotban lévő ajándéktárgyakat, iskolai felszereléseket, édességet árusíthattak a szünetekben. A befolyt összeggel gyarapíthatták az osztály kasszáját. Szerencsénkre napsütötte idő volt, így az asztalokat az alsós udvaron helyeztük el, melyre az osztályok kipakolhatták az áruikat.
A szülőknek köszönjük a felajánlott árucikkeket.
A vásár nagyon sikeres és vonzó volt a tanulók körében.

Országos I. helyezés rajzversenyen

A jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több alkalommal hirdetett meg művészeti témájú versenyt, melyen az előző években is szép eredményeket értünk el. Idén azonban még csodálatosabb helyezést sikerült megszereznünk a „Krisztus a jövőnk!” témában meghirdetett országos versenyen, ahová több száz pályázó adott be pályamunkát.
Ujvári Enikő 8.b osztályos tanulónk 1. helyezett lett az április 12-én zajló eredményhirdetésen. Felkészítő pedagógusai: hittan tantárgyból Langné Kiss Piroska tanárnő és rajz tárgyból Fazekas Katalin tanárnő.
Szívből gratulálunk Encinek, aki igen kiemelkedő szorgalmú, tehetségű, érzékeny, empatikus, széles látókörű diákunk és a felkészítő tanárainknak is örömmel gratulálunk!

Teremtésvédelem 2024. - Virágültetés

A tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda minden évben csatlakozik az Egyházmegye Teremtésvédelmi programjaihoz. Idén a tavasz beköszöntésével évfolyamonként virágok ültetésével tettük szebbé az iskola környezetét. Istennek legyen hála a tavasz öröméért!

Ismét bölcsebbek lettünk a „baglyos” versenyen

Idén már 10. alkalommal hirdették meg az Országos honismereti tanulmányi versenyt, melyet kedves logója alapján mi csak „baglyos” versenyként emlegetünk. Tanítványaink szeptemberben örömmel vették a lehetőséget a nevezésre, és a hatodik és a hetedik évfolyamról is többen lelkesen kapcsolódtak be a kutatómunkába. A négy forduló nemcsak kitartó munkát igényelt a gyerekektől, hanem sok-sok új ismerettel is gazdagította őket hazánk hagyományairól, kultúrájáról, tájegységeiről. Közben el is felejtették, hogy helyezésekért folyik a verseny. Pedig az elért eredményekre is igazán büszkék lehetnek:
A hatodikosok között országos I. helyezést ért el Richter Dávid Ágoston, Varga Zétény és Varga Zsanett. Országos negyedik helyezett lett Tölgyesi Hanga és Urbán Amira, ötödik helyen végzett Lovász József.
A hetedikesek is derekasan helyt álltak: Soltész Gréta és Török Fanni országos 7., Nagy Dorka országos 14. helyezett lett.
Gratulálunk nekik, és további versenyzéseikhez sok sikert kívánunk!

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny eredményei

Iskolánk tanulói immár több mint 15 éve vesznek részt a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen. Az idei megmérettetésre március 21-én került sor.
A 82 országot magában foglaló nemzetközi szervezetben Magyarországot 1996 óta a Matematikai Tehetségekért Alapítvány képviseli, a feladata a magyarországi verseny lebonyolítása. Magyarországon közel 800 iskolából kb. 40000 az indulók száma. A létszám évről évre emelkedik.
Iskolánk tanulói idén is nagyon szép eredményeket értek el. Gratulálunk nekik, és nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját: Vincze Zsoltné, Rózsa Andrea Krisztina, Bacsuné Csőke Tünde, Törökné Zemniczki Szilvia, Somogyiné Tóth Judit, és Gáspárné Tokaji Edit tanárnőknek.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei összesítés alapján kiemelkedő eredményt elért tanulóink:

Az elért eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!

Matematika-informatika munkaközösség


Szépíró verseny Karcagon

2024. április 10-én rendezték meg Karcagon, a Szent Pál Marista Általános Iskola Szépíró versenyét, amelyen iskolánkat Lólé Noémi 1. c osztályos tanuló képviselte.
A megnyitó után a gyermekek elvonultak egy - egy osztályterembe, ahol korcsoportonként külön feladatot kaptak. Noémi az 1-2. osztályos korcsoportban jeleskedett, ahol a költészet napjára hangolódva József Attila Hangya című versét kellett lemásolnia. A szép külalakon kívül a formai követelményekre és a helyesírásra is figyelnie kellett. Az éves munka gyümölcse megért, hiszen Noémi a korcsoportjában a 3. helyet érte el.
Felkészítő pedagógus: Vargáné Csőke Mónika
Szívből gratulálunk ehhez a szép eredményhez!
Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei eredményeink

2024. március 22-én zajlott Jászberényben a Bendegúz Tudásbajnokság jelenlétben megírt vármegyei döntője, melyet több fordulós online verseny előzött meg.
Iskolánkból 3 tanuló utazott el a Jászságba, ahol a következő eredményeket érték el:
3. évfolyamon:
Kustán Péter 3.c osztály matematika tantárgyból 14. helyezést ért el.
Szabó Luca 3.c osztály matematika tantárgyból 30. lett.
4. évfolyamon:
Kovács Nóra 4.b osztály magyar nyelv tárgyból 8. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk nekik és pedagógusaiknak: Némethné Csorba Edit és Keresztyénné Nagy Mariann tanító néniknek!


Fotókiállítás a Víz Világnapja alkalmából

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelyet az ENSZ 1993-ban jelölt ki azzal a céllal, hogy gondolkodásunk és figyelmünk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. Ez a jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a vízre és annak alapvető szerepére.
Ebben a tanévben a művészeti munkaközösség felhívást tett közzé iskolánk diákjai számára, amelyben arra kértük őket, hogy készítsenek fotókat a vizek világáról. Szerencsénk van, mert a Tisza-tó fővárosában lakunk, számos lehetőség kínálkozik a szabadidő hasznos eltöltésére, sokan kajakoznak diákjaink közül. Változatos programokat is szoktunk szervezni, pl. kerékpártúra Kiskörére a vízlépcsőhöz, horgászverseny, túrák egy-egy Tisza-tavi tanösvényen.
A beküldött képek csodásan fodrozódó víztükröket, naplementéket ábrázolnak, a vízpartok növény- és állatvilágának egy-egy elkapott pillanatait örökítették meg.
A kiállítást az alsós aulában rendeztük meg. Hálás köszönet mindenkinek, aki fotót juttatott el hozzánk.
Legyen kék a tér! 2024

Az ENSZ 2007-ben jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjává. A cél az volt, hogy az egyre gyakoribb autizmus diagnózissal élő embert jobban megismerje, elfogadja a társadalom. 10 milliót is túllépte már az autizmus, valamely típusát mutató személyek száma a földön. Hazánkban 100 E felett van az autisták száma, ami azt jelenti, hogy 100-ból 1 fő érintett. Nem egy betegségről van szó, hanem egy állapotról. Rendkívül változatos képet mutat, az enyhétől a súlyosabb állapotig, ezen kívül pedig sok típusa létezik, különféle tünetekkel. Nagyon fontosnak tartják a szakemberek a tünetek minél korábbi felismerését és a szakemberek felkeresését, hiszen a korai fejlesztéssel szép eredményeket lehet elérni az érintett személyeknél. Tipikus korai tünet pl. a megkésett beszédfejlődés, a hangok okozta érzékenység, a kommunikáció, a szemkontaktus hiánya.
Híres, tehetséges feltételezetten autista személyiségek: Albert Einstein, Charles Darwin, Andy Warhol, Michelangelo, Isaac Newton, Alfred Hitchcock, Steve Jobs.
Autistákról szóló filmek: Forrest Gump, Esőember, Űrodüsszeia, A szem tükrében, Temple Grandin.
Az elfogadás jegyében 2024. április 10-én ,10 órától iskolánk idén is csatlakozott a városi kezdeményezéshez, melyen több csoporttal vettünk részt.

„Az az ember, aki még sosem hibázott, sosem próbált semmi újat!”

(Albert Einstein)


Lelkinap a felső és alsó tagozaton
2024

A húsvéti várakozás lényege a feltámadás. Az alsós és felsős lelki napon kapcsolódva a közelgő teremtésvédelem napjához is, az egyéni életutak Krisztusban való megtalálását előadásban, valamint a szamariai asszony és Jézus találkozását dolgoztuk fel Kett-módszer segítségével.
A víz szerepe rendkívül fontos. Mégis el kell mennünk, utat kell bejárnunk, hogy a nagyon mély kútból vízzel olthassuk szomjunkat. A szamariai asszony viszont a lelki szomjúságára csak Jézusnál, a vele való kommunikációban, a Messiás felfedezésében találja meg a végső választ. A gyerekek lelkileg ki vannak éhezve, ezért nem mindegy, hogy mit adunk nekik. A lelki forrásvíz felüdítette, elgondolkodtatta, megdöbbentette, elcsendesítette és felkészültté tette mindannyiukat a közelgő ünnepekre. Bízunk benne, hogy mindazok a csírák, lelkimagok majd idővel százszoros, ötvenszeres, húszszoros termést hoznak maguknak és családjaiknak egyaránt!

Christus vincit, Christus regnat, Christus resurrexit! Alleluja!Az irgalmas Jézus példáját követve járunk

Hagyományainkhoz híven, az iskolai tartósélelmiszer-gyűjtésünkben arra bíztattunk mindenkit, hogy lehetőségeikhez szerint kapcsolódjanak be nagyböjti akciónkba.
Az összegyűjtött adományok nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal. A gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét, a nehezebb életkörülmények között élő családokba.
Tanúságot tettünk az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is, és hozzájárultunk a Katolikus Egyház segélyakciójához!
Ferenc pápa szavai szerint:
„Ha igaz az, hogy egész életünk arra van rendelve, hogy a jóság magvait elvessük, akkor ezt a böjti időszakot használjuk ki különösen arra, hogy gondoskodunk a hozzánk közel állókról és odalépünk azokhoz a testvéreinkhez, akik sebesülten fekszenek az élet útjának szélén (vö. Lk 10,25–37).”
Az idei gyűjtésünkkel 26 családnak tudtunk segíteni a Római Katolikus Egyházzal együttműködve.
Közös cselekvéssel, hálás szívvel köszönjük adományaikat!

ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Földesiné Kiss Tünde
KARITÁSZ
A Víz világnapja

Március 22. napja minden évben a Víz világnapja. Ezen alkalomból nyílt kiállítás iskolánk alsós aulájában, amit a gyermekek játékos formában fedezhetnek fel. Egy kézműves délutánon is megemlékeztünk erről a napról, halat és polipos könyvjelzőt készíthettek kis diákjaink. Büszkék vagyunk rá, hogy iskolánk viselheti az öko és az állatbarát iskola címet.

Dulai Józsefné, Vighné Perge Anita
„Szépen szóló” szépolvasó verseny

Ebben a tanévben is megrendezésre került a helyi Kossuth Lajos Általános Iskolában a „Szépen szóló” szépolvasó verseny általános iskolások számára. Intézményünkből szép számmal megmérettették magukat ezen az alkalmon. A feladat egy szabadon választott és egy kötelező szöveg felolvasása volt a szakmai zsűri előtt. Tanulóink ügyesen szerepeltek, szép eredményekkel zárhattuk a délutánt.

Elért helyezések:

Az elért helyezések megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!

Gratulálunk tanulóink teljesítményéhez és a felkészítő tanáraink munkájához! Büszkék vagyunk rájuk!
Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a szép délutánnak, élményekkel gazdagodva tértek haza diákjaink és tanáraik egyaránt.„Javíts egy jegyet!” pályázat – Díjátadó gála

2024. március 18. örömteli nap volt a 8.b osztály számára.
Kora reggel indultunk Budapestre, hogy átvehessük a „Javíts egy jegyet!” pályázat keretében elnyert „Tiszafüred legszorgalmasabb” osztálya díjat. Az eseményre a Central European University Auditóriumában került sor, ahol a megnyitó, és egy zenei műsorszám után színpadra szólították az elismerésben részesülő osztályokat, osztályfőnököket, intézményvezetőket, valamint a települések önkormányzatának képviselőit. Az oklevelet és a Kamaszfesztiválra belépést biztosító karszalagokat, Ujvári Imre polgármester úr adta át osztályunknak, a település pedig elnyerte a „Kamaszbarát Önkormányzat” címet. Hálásan köszönjük Tiszafüred Város Önkormányzatának nagylelkű támogatását!
Délután még ellátogattunk a Szent István Bazilikába valamint a Budapest Retro Élményközpontba, majd élményekkel teli indultunk haza.
Izgatottan várjuk, hogy újra visszatérjünk a Kamaszfesztiválra 2024. május 31-én.

Langné Kiss Piroska
osztályfőnök
SULI-KÓSTOLÓ programok a szentimrében

A 2024-2025-ös tanévben leendő elsős gyermekek és a szüleik számára Suli-kóstoló programokat hirdettünk meg márciusban. Március 11-én délután Szülői fórumot szerveztünk az iskolánk nagytermében, ahol szép számmal jelentek meg anyukák, apukák. A leendő első osztályos tanítópárok és az iskola vezetősége várta a kedves szülőket. Bemutattuk iskolánk új kisfilmjét, melyben a puzzle kockák összeértek a videó végére, úgy ahogyan a leendő elsőseink is egybegyűlnek szeptemberre. A tanító nénik bemutatása következett: 1.a Nagy Beáta-Rózsa Andrea Krisztina,1.b Vincze Zsoltné-Szerencsés –Balázs Erika, 1.c Szabó Katalin-Rózsáné Kalóz Szabina. Majd az intézményünk oktató-nevelő munkájának legfontosabb, legstabilabb elemeit tártuk a szülők felé. Végül sétára invitáltuk az érdeklődőket az alsó tagozat szép, tiszta, barátságos épületében.
Másnap, március 12-én 10 órától fogadtuk a Városi Óvodák és a vidéki óvodák gyermekeit, majd 11 órától a saját óvodánk, a Háromkirályok Óvoda ovisait és a szintén vidéki ovisokat. A nagyteremben játékos foglalkozást szerveztünk a leendő elsős tanítókkal és az egyik angol szakos kolléganővel: Richter-Szakács Györgyivel. A tanítványaink zenés, verses műsorral készültek, a tanító nénikkel békát, gólyát, macit alkothattak a gyerekek és csillámtetoválást kapott, aki szeretett volna, végül Györgyi nénivel angol zenés, mozgásos játékot végeztek.
Március 19-én a szülők tekinthettek be Szülői nyílt napon, a leendő tanító nénik módszertanába, személyiségébe, a tanítási milliőjükbe. Nagy számmal jelentek meg az érdeklődők mindhárom tanítópárnál. Nagy Ibolya angol műveltségi területtel rendelkező tanítónak köszönjük az angol tanításba való betekintés lehetőségét!

Bízunk benne, hogy ezek az alkalmak felkeltették a gyermekek és a szüleik érdeklődését!
Szeretettel várunk mindenkit az általános iskolai beiratkozás alkalmával: április 18-19-én.
A hasznos információkat az iskolánk honlapján és Facebook oldalán találhatják!

az Iskolavezetés


Március 15-i ünnepi műsor - Családi körBudapesti kirándulás hetedikeseknek

Március 4-én Budapestre utaztunk az évfolyammal, hogy a Pesti Magyar Színházban megnézzük a „Valahol Európában” című musicalt. Reggel a Deák térről indultunk busszal. A kétórás utazás után először a Szent István Bazilikához értünk. Kis várakozás után megérkezett az idegenvezetőnk, aki körbevezetett a templomtérben, és elmondta a fontos dolgokat. Sok látnivaló volt a templomban, nekünk a legkülönlegesebb a Szent Jobb.
Amikor kijöttünk a Bazilikából, elsétáltunk az Oktogonhoz, ahol szabadidőt kaptunk. Mindenki elment ebédelni, nézelődni. Ezt követően elindultunk a Pesti Magyar Színházba. Miután átvettük a jegyeket, helyet foglaltunk a nézőtéren.
A darab a háborúban elárvult gyerekekről szólt, akik éheztek és nem volt hol lakniuk. Az előadás izgalmas volt, két felvonásban láthattuk, tetszett a történet és a díszlet. Megdöbbentünk, milyen jól játszották a gyerekek a szerepüket, kedvencünk Kuksi és Szeplős lett. Komoly, megható, de egyben vidám is volt szerintünk a musical.
A műsor után buszra szálltunk, hazafelé vettük az irányt. Igaz, hosszú volt az út, de nagyon élveztük az egész napot, sok élménnyel gazdagodtunk. A darab megtekintését mindenkinek ajánljuk. Reméljük, többször lesz még ilyen lehetőségünk, várjuk a hasonló alkalmakat.
Elismerések a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tanulóinak

Tiszafüred város 2024. 03. 15. alkalmából elismerő címeket ad át évek óta.
Intézményünk több tanulója is elismerést kapott! Szeretettel gratulálunk!

Tiszafüred Kiváló Általános Iskolai Tanulója:
Fodor Alma, Garabecz-Berta Hunor, Molnár Lajos.

Tiszafüred Kiváló Művészeti Tanulója:
Csesznok Adél, Szitai Kíra, Rédei Ramóna és Rédei Szintia.

Tiszafüred Kiváló Ifjúsági Sportolója:
Vitéz Hanna Hajnalka – Atlétika (testnevelő tanára: Katkó Viktor)
Domokos László Dominik – Labdarúgás (testnevelő tanára: Koczka József)
Sőregi Olivér – Labdarúgás
Boros Bettina – Mazsorett
Laki Noémi – Mazsorett
Kovács Zsófia – Akrobatikus show tánc
Zabolai Alexa - Akrobatikus twirling

Szívből gratulálunk!

Új bútor érkezett

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola alapítványi bálja bevételéből egy osztálynak sikerült tanulói bútort, asztalt és székeket rendelni. A tavaszi időszakban már új tantermi bútorok várják a 7. b osztály tanulóit. Nagyon örülünk, hogy az alapítványi bál bevétele, a szülők támogatása lehetővé tette ezt a beruházást.


Házi Terematlétika Bajnokság

Február 28 – 29 – én terematlétika versenyre került sor a felső tagozatos tanulók részére.
Az első napon helyből távolugrásban, medicinlabda-dobásban és ingafutásban mérték össze erejüket, ügyességüket a gyerekek. A második nap délutánján a magasugrás került sorra.
A jelentkezők magas létszáma azt bizonyította, hogy az atlétika sportág kedvelt a gyerekek körében. A versenyszámokban részt vevő közel 60 tanuló izgalmas és élvezetes küzdelmet vívott a magassággal, a távolsággal és a másodpercekkel.

Testnevelési munkaközösségKeresztelő, Letare, Örvendező vasárnap

Laetare vasárnap, a böjt felén túl vagyunk. Örömünkben enyhül a nagyböjt liturgikus szigora - a lila szín rózsaszínűre világosodik.
Örvendünk a húsvét közeledtének, és az Egyház új tagjainak, annak a 6 gyermeknek, akik a keresztség szentségében részesültek. Czókoly Sándor atya szeretettel köszöntötte az ünnepen megjelent családokat, és az evangélium szavaira utalva irányította figyelmünket a Teremtő Isten mindent betöltő jóságára, gondviselő szeretetére. Jézus önmagát adta értünk, hogy életünk legyen, és bőségben legyen. Ő gyógyulást hoz mindenkinek, aki hittel rátekint.
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”A Blues eredete, a DIXIE-VARÁZS

Másodízben örvendezhettek tanítványaink a Filharmónia néven szervezett országos zenei programsorozat megvalósulásának. Ebben a félévben zeneiskolás növendékeink és más zeneszerető diáktársak vettek részt a második előadáson. Az időnként aktívitásban gazdag, változatos ismereteket mélyítő feladatokba is bekapcsolódtak. A DIXIE-VARÁZS-t a Debrecen Dixieland Jazz Band zenész társulata biztosította számukra. Egyedi hangzású időutazásban volt részük, amelynek során New Orleansba, a jazz őshazájába utaztak. Hangszeres szólókkal, énekkel és a hallgatóságot is bevonó ritmustapssal tették színesebbé a zenészek előadásukat.

Hálásan köszönjük a Kovács Pál Művelődési Központ Tiszafüred igazgatóságának és munkatársainak ezt a gazdag, színes programot, valamint a fényképeket!

Érdeklődéssel várjuk a harmadik előadást is!

Fotó: Menyhárt Márk KPMK

Földesiné Kiss Tünde


Állatbarát Könyvtár Program

Az elmúlt héten az 1.b osztály egy kedves meghívásnak tett eleget. Az iskolai könyvtár márciusi témája a méhek. Erzsike néni kedvességének és jól felkészültségének köszönhetően ez alkalomból megismerkedhettünk a méhek életével, családjával, jelentőségével. A már meglévő és új ismereteket beszélgetés közben, játékos módon elevenítettük fel és raktároztuk el, szorgos kis méhek módján. Arra is fény derült, hogy miért csíp a méhecske és milyen hatása van a méhméregnek! Kitartó figyelmességünk és jó magaviseletünk jutalma egy-egy állatbarát könyvjelző volt. A telhetetlen méhecske c. mesefilm közösen történő megnézése pedig beindította képzeletünket. Így élményekkel telve mentünk vissza rajzórára, ahol hozzá is láttunk a megélt élmények képi megjelenítéséhez.
Köszönjük a lehetőséget, még szívesen visszatérünk!

1.b osztály


Neumann idegen nyelvi verseny

Már sokadik alkalommal vettünk részt az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által a 6. és 7. osztályosok számára meghirdetett idegen nyelvi versenyen, ahol ismét szép eredményeket értünk el a népes mezőnyben. A verseny három fordulóból állt. Az első fordulóban egy feladatsort kellett megoldaniuk, a második részben pedig egy esszét kellett megírniuk a tanulóknak, mindkét esetben a világhálóról letöltve azokat. A harmadik próbatétel, február 27-én a szóbeli megmérettetés már Egerben, a Neumannban zajlott, melyre a gyerekek számítógépes prezentációkkal készültek. 17 diákkal vettünk részt a versenyen. Tanulóink nagyon nagy szorgalommal, kitartással, idejüket nem sajnálva készültek a versenyre.

A résztvevő tanulók névsora és versenyeredmények:

A résztvevő tanulók névsorához és az eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!


Büszkék lehetünk a versenyzőinkre bátorságukért, kitartásukért.
Szeretettel gratulálunk a helyezetteknek és minden versenyzőnek, valamint a felkészítő kollégának!„az Úr irgalmassága mindig betölti a földet” (Zsolt 32, 5)

Március 8-án felső tagozatos diákjainkkal indultunk teremtésvédelmi keresztútra. A gyerekek évfolyamonként járták végig a 14 állomást, megváltásunk szent eseményeit. A hittan tanárok vezetésével figyelmünket ráirányíthattuk arra, hogy a teremtett világ szenvedésében találkozhatunk Jézus szenvedésével, aki az Ő titokzatos testében, az egyházban ma is átéli a keresztutat.
Próbáltuk bemutatni azokat a nemtörődöm károkat, melyeket sokszor tudatlanságunk, tájékozatlanságunk okoz, észrevenni, hogy Földünkön sebeket ejtünk, hogy testvéreink életét lehetetlenné tesszük. Igyekeztünk megláttatni a teremtett világ titkait, csodáit, és megfogalmazni, hogy mindannyiunknak venni kell a fáradtságot és keresni kell megoldásokat, hogyan tudjuk megóvni a ránkbízott értékeket!
"Ember, (...) a föld, a tenger, az égbolt, a levegő, a vizek és folyók rendelkezésedre állnak: csak használd ezt a teremtett világot, de jól! És ami szép és csodálatos bennük, dicsérd, és dicsőítsd érte a Teremtőt." (Nagy Szent Leó pápa)Pedagógusok keresztútja

„Vezess Uram, vezess engem,
Veled éljek földön, mennyben.”

A nagyböjti időben a szeretet cselekedetei, a lemondás és az imádság gyakorlása nagyobb hangsúlyt kapnak keresztény életünkben. Katolikus iskolánk pedagógiai munkájának fontos része a hitoktatás, melynek egyik pillére a példamutatás. Tanári közösségünk péntek reggel a felsős épületben imádkozta a keresztúti imádságot. Ferencz Károly plébános atya a stációknál olvasta fel Krisztus urunk szenvedésének történetét. Imáinkkal Urunk segítségét kértük életünk nehéz pillanatainak leküzdéséhez, hogy benne megláthassuk a feltámadás örömének reményét.

„Van itthon tej” roadshow a Kuntej Zrt. támogatásával

Intézményünk nagy örömmel fogadta a lehetőséget, melynek során a magyar tejet népszerűsítették iskolánkban, a „Van itthon tej” programon keresztül. A 3-4. és az 5-6-8. évfolyamos tanulók számára szerveztük a tevékenységet, mely alsó tagozat aulájában kapott helyet. Osztályonként 45 percet tölthettek el a tanulóink a számukra igen élvezetes, korunk technikai lehetőségeit kiaknázó feladatokban. Kaptak személyenként egy kis füzetet, melyben 5 ponton gyűjthettek nyomdát, miszerint teljesítették a kihívásokat, ezekért ajándéktárgy járt a tanulók részére. Kezdésként egy szemléletes előadást hallgathattak meg a tejről, összetevőiről, a tej útjáról, feldolgozási lehetőségeiről és a tejérzékenységről is. Ezt követően terepasztal, interaktív feladatsor, tejvarázs és a két legnépszerűbb feladat várta őket, ezek a VR szemüveges tejtermékgyűjtés és a tehénfejés voltak. Arról, hogy minden tanuló megszerezze az összes nyomdát, a 8 tagú csapatból álló fiatal segítők biztosítottak bennünket. A feladatsor végeztével a Kuntej Zrt. a Lactalis Csoport tagja megajándékozta a diákokat madártejjel, kakaós tejjel és gyümölcs joghurttal. A laktózérzékeny tanulók számára még mentes termékről is gondoskodtak.
Nagyon hálásak vagyunk a „Van itthon tej” szervezőinek, a Tej Terméktanácsnak a nagyszerű két napos roadshow-ért és a Kuntej Zrt.-nek pedig az odaadó, nagyvonalú tejtermék ajándékért.

az Iskolavezetés


Madárgyűrűzés

2024.02.23-án az 1.c és 3.c osztályok a Medgyesi család és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai jóvoltából egy felejthetetlen délutánt tölthettek a Kemény kastély udvarán, ahol a tél folyamán folyamatosan etetett kismadarakat egy énekesmadár befogó háló segítségével befogták és gyűrűzték.
Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára óriási élmény volt, hogy részesei lehettünk ennek a szórakoztató, de mégis komoly természetvédelmi szakmai munkának. Amellett, hogy rengeteg érdekes információval gazdagodtunk a madárvilággal kapcsolatban, testközelből csodálhattuk és érinthettük meg tollas barátainkat, majd ügyességi és logikai játékokban is próbára tehettük magunkat.
A friss levegőn, tapasztalati úton történő tanulás talán a leghatékonyabb módja az ismeretszerzésnek. Szép emlékekkel és a témához kapcsolódó kifestővel a kezünkben tértünk vissza az iskola falai közé. Köszönjük a lehetőséget!

1.c és 3.c


Zrínyi Ilona Matematikaverseny

A 2023/2024-es tanévben 35. alkalommal került megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező Zrínyi Ilona Matematikaverseny. A verseny népszerűségét mutatja, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből 59 iskola 1408 tanulója jelentkezett rá. Az első, még helyben zajló megmérettetésre idén 31 diákunk nevezett be. Az ezt követő vármegyei fordulón összesen 829 tanuló vett részt 5 város 8 iskolájában. Az intézményünkből továbbjutó 16 versenyző a kisújszállási Nagykun Baptista Oktatási Központban mutathatta meg tudását. A második forduló 81 legeredményesebb résztvevőjét a mezőtúri Polgármesteri Hivatal Dísztermében jutalmazták, melyre nagy örömünkre négy diákunk is meghívást kapott.

Díjazott tanulóink:
Fodor Alma 8. b osztályos tanuló 3. helyezett Tanára: Gáspárné Tokaji Edit
Nagy Szabolcs 6. a osztályos tanuló 3. helyezett Tanára: Somogyiné Tóth Judit
Fodor Ferenc 5. a osztályos tanuló 4. helyezett Tanára: Törökné Zemniczki Szilvia
Veres Tamás 4. a osztályos tanuló 4. helyezett Tanára: Dr Berczi Gáborné

Tanulóinknak és felkésztő tanáraiknak szívből gratulálunk! Továbbá köszönetünket fejezzük ki azoknak a szülőknek, akik segítettek őket eljuttatni a versenyre, majd később az eredményhirdetésre.Természetjáró szakkörös túra Lillafüreden

Iskolánk természetjáró szakkörös diákjai március 9-én, szombaton ismét útra keltek. Lillafüreden jártunk, ahol először megcsodáltuk a Szinva vízesést majd rövid, de annál meredekebb úton eljutottunk a Zsófia-kilátóhoz. 700 méteren 120 méter szintkülönbséget kellett legyőzni kis csapatomnak, de kiválóan teljesítettek. Rövid pihenő után túránk a Szeleta-barlanghoz vezetett.
Ügyes, teherbíró diákok, akik megérdemlik testnevelésből az ötöst.
Köszönet minden kísérő szülőnek és a kollégámnak a segítségért.

XXL Tarantula Expo kiállítás

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola állatbarát általános iskola, ezért fontosnak tartjuk, hogy minél több állatot ismerjenek meg diákjaink. Városunkban néhány nappal ezelőtt rendezték meg az XXL Tarantula Expo kiállítást, ahol 7. évfolyamos tanulóink sok érdekes információt tudhattak meg a tarantulákról, hüllőkről. Szó szerint testközeli élményben lehetett részük a vállalkozó kedvű diákoknak, hiszen megérinthették, kézbe foghatták ezeket a "nemszeretem" állatokat. Március 3. a Vadon élő állatok világnapja, így a kiállítás különösen aktuális volt.
Köszönjük Csík Tamásnak és társainak az élményt!
Debreceni kirándulás

A téli időszakban a DÖK két alkalommal szervezett kirándulást iskolánk tanulóinak (3-8. osztály) – február 27. és március 1.
A programot az egyik legnépszerűbb téli sporttal kezdtük, ez tagadhatatlanul a korcsolyázás. Sok kicsi és nagy először húzott korcsolyát a lábára. Féltek az első jégre lépéstől, hiszen a biztos, jól megszokott talaj eltűnik a lábuk alól. Néhány esés után már bátran korcsolyáztak.
Fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva mentünk a Plázába.
Kis csoportokban fedezhették fel a Pláza területét.
A Cinema Cityben lehetőségük volt filmnézésre. (Vonka).
Közkívánatra áprilisban ismét kirándulást szervezünk Debrecenbe.Alsó tagozatos diákok keresztútja

„Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért!”
(Jn 15,13)

A nagyböjti időben megfogalmazzuk, hogy Húsvét ünnepére való készülődésünket hogyan építhetjük fel.
Igyekszünk növekedni: hitben, az imádság erejével,
                       felebaráti szeretetben, a jócselekedetek gyarapításával
                     és testi-, lelki erősödésünk terén, a lemondások megfogalmazásával, gyakorlásával.
A 40 napos készületi időben, figyelmünket Jézus önfeláldozó szeretetére irányítjuk. Isten Fia példát adott a felebaráti szeretet megvalósítására. Életét adta értem, és érted szeretetből. Az Ő szeretetből vállalt áldozata volt szükséges a mi megváltásunkhoz. Iskolánk alsó tagozatos diákjaival február 27-én, közösen indultunk el, hogy elkísérjük az Úr Jézust a keresztúton.
Az állomások képei előtt megállva az osztályok tanítói és a tanulók felolvasták az egyes stációkhoz tartozó gondolatokat, imákat, majd énekkel indultak a következő állomáshoz. Minden gyermek bekapcsolódott a közös imába, éneklésbe, így együtt haladtunk ezen a fájdalmas, de reményt hozó úton.
Ha megmaradunk Jézus szeretetében, és Isten gyermekeiként élünk, akkor úgy akarunk egymással jót tenni és egymásnak kölcsönösen örömet okozni, mint ahogy Istenünk, mennyei Atyánk akarja.
Az imádság által Isten számunkra is áldássá változtatja ezt az utat, mert ő a SZERETET!
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Húsvét ünnepe közeledik. Iskolánkban törekszünk hagyományaink ápolására. Készülődésünknek természetes velejárója az is, hogy kicsit jobban figyelünk egymásra, társainkra. Csokit gyűjtünk a gyerekeknek, tartós élelmiszert: tésztát, konzervet, lekvárt, olajat, lisztet, cukrot…. a családoknak. A csomagok átadásával a fogyatékossággal, mindennapi nehézségekkel élő iskolatársainknak és családjaiknak nyújtunk segítséget.

Kérjük, álljon mellénk!

A gyűjtés időtartama: 2024.02.27-03.19-ig tart.
Helye: az iskolában kihelyezett gyűjtőkben történik a szokott módon

Földesiné Kiss Tünde
KARITÁSZ
A Hortobágyi Nemzeti Park pályázata, a Kis lilik program újra a szentimrében

Ebben a tanévben másodízben is örvendezhettek a tanítványaink a nemzeti park dolgozói által létrehozott Kis lilik program megvalósulásának. Most a 2. félévben az 1-2. évfolyamosok és az 5-6. évfolyamos diákjaink vehettek részt az előadásokon és az aktívitást biztosító változatos, ismereteket mélyítő feladatokon. A park 5 természetvédelmi szakembere biztosította számunkra a szakszerű és egyben élvezetes lehetőségeket. Először előadásban mutatták be a program nevét adó madarat, a kis liliket valamint a fajhoz kötődő tudnivalókat. Videókkal, makettekkel tették színesebbé az előadók a mondanivalójukat és természetesen az életkoruknak megfelelő tartalommal. Ezt követően minden osztály játszhatott, ami által ismereteket szerzett, rögzített játékosan. Társasjáték, szerencsekerék, tili-toli játék, óriási puzzle, praxinoszkóp, labirintus, állványos memóriajáték, lábnyomdázó tette lehetővé, hogy minden tanítványunk találjon magának megfelelő játékot. A foglalkozások 3 helyszínen zajlottak, így kényelmesen ,forgószínpad szerűen tudtunk tevékenykedni a diákokkal.

Hálásan köszönjük a HNP igazgatóságának és a munkatársainak ezt a gazdag, színes programot!
Házi Kapitánylabda Bajnokság

2024. február 22-én iskolánkban megrendezésre került a Házi Kapitánylabda Bajnokság.
A Testnevelés Munkaközösség által szervezett programon a 3. és 4. évfolyamos tanulók közül osztályonként 10-10 fős csapatok mérték össze tudásukat. Először évfolyamon belül játszottak egymással az osztályok képviselői, majd a két legjobb csapat bejutott a döntőbe. Mindegyik mérkőzés nagyon izgalmas volt, a gyerekek teljes beleéléssel, a legjobb tudásukat nyújtva játszottak és végül a 3.a és a 4.c osztály csapata került be a döntőbe.
A finálé fantasztikusra sikeredett, tele bámulatos fordulatokkal, bravúros mentésekkel és rendkívüli hangulattal. Mindkét csapat megérdemelte volna a sikert, de az idei évben a 4. c osztály csapata győzedelmeskedett.

Farsang az alsó tagozatos osztályokban - 2024.Farsang a felső tagozatos osztályokban - 2024.A Tisza emléknapja

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói az idén is megemlékeztek a Tiszán 24 évvel ezelőtt levonult ciánszennyezésről.
Ökofaliújságunkon már korábban hírt adtunk e szomorú eseményről, most pedig haleledelből készült koszorút helyeztünk a vízre.
Beszélgettünk a történtekről és közben hálát adtunk azért, hogy a folyónk, a Tisza, túlélte ezt a katasztrófát, és ezen a napon is csodás arcát mutatta nekünk.
Vigyázzunk rá továbbra is!
Rajzpályázat

A Tourinform iroda által meghirdetett –„Szeretlek Tiszafüreden élni”- rajzpályázaton iskolánk két tanulója igen szép eredményt ért el.
Minden iskolából érkeztek pályaművek, amelyek között igazán szép és kreatív alkotások születtek. A rajzok megtekinthetők a Fő téren.

I. helyezett – Szombati Klaudia 4.b
II. helyezett – Lajtos Gergő 4.b

Gratulálunk!
Farsang 2024.

Iskolánkban 2024. február 9-én rendeztük meg télűző rendezvényünket, a farsangot. Az alsós kisdiákok kétszer léptek színpadra. Először egyéni jelmezekben mutattál meg magukat, majd táncos, vidám műsorszámokkal varázsolták el a közönséget. A felsős tanulók hasonlóképpen, látványos táncokkal nyűgözték le a nézőket. Vidámság, jó hangulat, mókázás, nevetés töltötte meg az alsós aulát a délután és az este folyamán. Aki megéhezett, szendvicset, süteményt tudott vásárolni a rendezvény ideje alatt. Büfé is működött, ahol a szomjat lehetett oltani. Nagy sikere volt a tombolasorsolásnak, hiszen minden osztály szerette volna megnyerni a fődíjat, a két napos egy éjszakás kirándulást Nagyvisnyóra. Alsóban a 3.a, felsőben pedig a 8.b osztály húzta ki a nyerő tombolaszelvényt. Gratulálunk a nyerteseknek!
A rendezvény sikerességét az összefogás, a segítségadás, a támogatás koronázta meg. Hálás köszönet a szülőknek, akik mindenben támogatták a program előkészületét, lebonyolítását. Ennek köszönhetően kimagasló bevételt könyvelhettünk el a rendezvény végén, melyet nagy örömmel fogunk a gyerekekre fordítani. Köszönjük a sok-sok segítséget a vezetőségnek, a pedagógusoknak, a technikai dolgozóknak, a szponzoroknak. Külön köszönet jár Ocean Dávidnak, aki a hangosítást és zenét szolgáltatta a próbákon és az ünnepségen, megteremtve ezzel a farsang hangulatát, vidám légkörét.

DÖK

XXII. Teleki Történelem verseny

A Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium történelem munkaközössége novemberben hirdette meg a hagyományos kétfordulós online versenyét 7. és 8. osztályos tanulók számára. A verseny témája Magyarország története volt 1382-től 1568-ig. Két fős „csapatokkal” lehetett benevezni a feladatok megoldásával. Iskolánk először vett részt ezen a versenyen, a 7. b osztály lányaival képviselte magát, a Boros Bettina-Ferge Lilla és a Ruzsányi Adél-Török Fanni kettőssel.
A tesztkérdések mellett igen kreatív feladatokat kellett beküldeni: korszaknak megfelelő pajzsterveket, török kémjelentést, Mátyás király receptes könyvének összeállítását és helyzetelemzést a hódoltsági jobbágyok életének bemutatásával.
41 csapat közül a 10 legeredményesebb juthatott be a szóbeli döntőbe, amelyet február 12 - én Mezőtúron rendeztek meg. Nagyon örültünk, amikor megkaptuk a gimnázium értesítését, miszerint mindkét „csapatunk” meghívást kapott rá.
Tíz, többnyire játékos feladatot kellett megoldani a versenyzőknek, például keresztrejtvény, puzzle, memóriajáték és Kahoot, ahol a tudás mellett nagyon fontos volt a gyorsaság is.
Egy jó hangulatban eltelt versenyt tudhatunk magunk mögött. Dobogós helyezést nem értünk el, de már az is nagy örömmel töltött el bennünket, hogy ezen a versenyen is bemutatkozhattunk. Erősödött a versenyrutin, a szociális kompetencia és a gimnáziumi tananyag elsajátításával sok új ismerettel gazdagodott a tudástár.
Kedves Lányok! Büszkék vagyunk Rátok, szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk Nektek!

Fazekas Katalin felkészítő pedagógusVároskörzeti Floorball Bajnokság

A VII. Városkörzeti Floorball Bajnokság 2024. 01. 31-én a Kossuth Lajos Gimnázium tornatermében került megrendezésre. A III. és a IV. korcsoportban 4 iskola 14 csapata mérte össze ügyességét.
Iskolánk mind a két korcsoportban képviseltette magát. A diákok nagyon sportszerűen és nagy szívvel küzdötték végig a hosszúra nyúlt napot. A résztvevők érem és oklevél díjazásban részesültek. A legjobb játékos, a legjobb kapus és a gólkirály emléklapot és csokit is kapott.
Csapataink végig koncentráltan és teljes szívvel játszották a mérkőzéseket, amelynek meg is lett az eredmény, hiszen a III. korcsoportban a mieink vehették át az aranyérmet illetve a legjobb játékosoknak járó különdíjakat is. A IV. korcsoportban csak a döntőben nem sikerült nyerni, így sajnos a második helyen végeztünk.
Köszönjük a szervezést és a meghívást!

III. Korcsoport

1. hely PGT Team – Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Legjobb játékos: Lovász József
Gólkirály: Ács Vilmos


IV. korcsoport

2. hely Liverpool – Szent Imre Katolikus Általános Iskola
6. hely Hernyó Fc – Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Legjobb játékos: Ocean Máté
Farsangi foci!

Házi focibajnokságot rendeztünk felsős diákjaink számára január 21-én. Két korcsoportban (5.-6. oztály és 7.-8. osztály) mérhették össze focitudásukat. Végig sportszerű és helyenként nagyon szép megmozdulásokat láthatott a közönség.

Végeredmény:

5.-6. ozstály
      1. PGT Team (6.b)
      2. Királyok (5.a)
      3. Hala Madrid (6.a)
      4. 5.boss (5.b)

7.-8. osztály
      1. Hernyó Fc (8.a)
      2. Liverpool (7.a)
      3. Mittugyamén (8.a)

testnevelési munkaközösségIII. Vegyipari Kémiaverseny

Iskolánkból 3 csapattal vettünk részt a Debreceni SZC Vegyipari Technikum által meghirdetett III. Vegyipari Kémiaversenyen.
128 csapat indult a versenyen, így népes mezőnyben bizonyíthattunk, hogy milyen ügyesek tanulóink. A 3 forduló feladatainak megoldása során szükség volt a kitartó, figyelmes munkára, pontosságra, kreativitásra. Új, érdekes és hasznos információkkal bővítették tudásukat versenyzőink.

11. helyen végzett az „alkimisták” csapata: Molnár Lajos, Molnár Levente és Nikodém Miklós 8.a

54. helyen végzett a „szén-dioxidok” csapata: Tari Edit és Tóth Milán Dezső 8.b

62. helyen végzett a „szén-monoxidok” csapata: Farkas Gréta és Hidvégi Melinda 8.b

Gratulálunk a szép eredményekhez!
A lap tetejére >>

Régebbi cikkek - 2023-2024 tanév első félév >>