Címer

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda

Tiszafüred

E-napló
Facebook
Étlap

Régebbi cikkek
2020-2021 első félév


Szent Filoména ünnepe

Osztályunk védőszentjének ünnepe január 10. Az idei évben is megemlékeztünk róla. Felelevenítettük életének főbb eseményeit és kézműveskedtünk is.

Közbenjárását kérve imádkoztuk: Szent Filoména könyörögjél értünk!

Együtt-Egyformán-Egységben

Intézményünk minden dolgozója és pedagógusa megkapta a mai napon az iskola és az óvoda közös logójával ellátott maszkot. Pedagógusaink nagy örömmel fogadták. Bízunk abban, hogy a folyamatos használat mellett, nem csak egységünket és összetartozásunkat fejezhetjük ki, de az egészségünk védelme is megvalósulhat.

Intézményvezetés
Tájékoztató a Szent Imre Katolikus Iskola felső tagozatáról


A nagyításához kérem kattintson a képre!Alkotni öröm!

DJézus a kisded című karácsonyi rajzversenyünkre, iskolánk több tanulója is szép alkotásokat készített. Munkájukat oklevéllel és apró ajándékkal jutalmaztuk meg. A zsűrizett rajzokat pedig intézményünk alsós galériáján állítottuk ki.

Eredmények:

1-2. évfolyamon:

1. Bárdos Petra 1.b
2. Bata Diána 1.c
3. Zobolyák Lilla 1.c és Jobbágy Vica 1.c

3-4. évfolyamon:

1. Lengyel Csaba 3.a
2. Farkas Nóri 3.b
3. Szőke Tibor 3.b és Boros Bettina 4.b

Különdíjban részesült Török Fanni 4.b

5-6. évfolyamon:

1. Veres Boglárka 6.c
2. Keresztyén Csanád 6.b
3. Nikodém Miklós 5.a

Különdíjban részesült Gyöngy Zsanett 6.b

7-8.évfolyamon: 1. Kanta Hanna 8.a

Az eredményekhez mindenkinek szeretettel gratulálunk!

A Tiszafüredi Városi Könyvtár, Kedvenc Könyvem Kreatívan alkotói pályamunka elkészítését hirdette meg a közelmúltban, amelyre korhatár nélkül bárki benevezhetett. A kicsik kedvenc meséjük főszereplőjét, a nagyobbak pedig kedvenc olvasmányuk egy-egy érdekes részletét vagy főhősét mutatták be képi és tárgyi megjelenítéssel, változatos technikát használva. A legjobb alkotásokból hamarosan kiállítást rendeznek, amit digitális módon tesznek láthatóvá a nagyközönség számára. Megmutatunk néhányat a gondosan elkészített és elküldött pályamunkákból. Sok sikert kívánunk nekik!

Művészeti munkaközösség
Háromkirályok ünnepe

December 6-án szép ünnepünk volt. Az intézményünkhöz tartozó óvoda a Háromkirályok nevet viseli. A 2. b. osztállyal, apró meglepetéssel készültünk nekik. Saját készítésű ajándékokat vittünk a csoportoknak. Egy albumot is össze állítottunk a gyerekek által készített képekből. Az óvoda dolgozóit is köszöntöttük egy-egy könyvjelzővel.
Ezzel is szeretnénk építeni az óvoda-iskola kapcsolatát, és jó tapasztalat ez gyermekeinknek, hogy adni milyen jó érzés, nem az ajándék értéke, hanem a szívből jövő szeretet gesztus a fontos, melengeti szívünket.
/Természetesen a járványhelyzetre tekintettel, csak az udvaron, maszkban köszöntöttük őket. /

Vighné Perge Anita
osztályfőnök

Vízkereszt

Vízkereszt alkalmából házszentelés volt iskolánkban. Először a tanári szobában megtörtént a vízszentelés, majd Sándor atya körbejárta az osztálytermeket.
A tanárok és gyerekek a káplán atyával együtt imádkoztak, ezt követte a termek megszentelése. Az ajtók fölé felkerült a 20+C+M+B+21 felirat, mely a 2021-es évet jelöli, valamint a C+M+B latin szavak rövidítése „Christus Mansionem Benedictat” Krisztus áldja meg e házat! Régebben a három királyok nevének kezdőbetűit vélték felfedezni a feliratban (Caspar=Gáspár, Melchior=Menyhért, Balthasar=Boldizsár), mivel a látogatásuk éppen Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódik.
A római katolikus egyházban már külön van Jézus megkeresztelkedésének és első csodatételének emléknapja, míg a hagyomány szerint mindhárom eseményt Vízkereszt napján ünnepelték.MEGÚJULT A JÁTSZÓTÉR!

Intézményünk játszótere teljesen megújult!

Hálás köszönet fenntartónknak, az Egri Főegyházmegyének a nem kis összegű anyagi háttér megteremtéséért. Az új év, 2021, a felújított és használható játszótér idejét is jelenti minden óvodásunknak és kisiskolásunknak.

Használjátok boldogan! Szórakozzatok nagyokat!
Mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!🎄😇

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola 3.b osztályos kisdiákjai hitoktatójuk, Molnár Aranka gitáros kíséretével adták elő Adventi hírnök című dalt.

Richter Dávid Ágoston
3.b
Kedves Látogatóink!

Iskolán 2. b. osztálya ezzel a kis dallal szeretne áldott ünnepeket kívánni. Kérjük fogadják olyan szeretettel, amilyen lelkesedéssel a gyermekek készültek!

A kis Jézus születése töltse meg otthonainkat a szeretet melegével!
Jótett Bank Digitális Gyorsítósáv program

Iskolánk, 2020. novemberében pályázatot nyújtott be a K&H Bank Zrt. által meghirdetett Jótett Bank Digitális Gyorsítósáv programjához. A Bank által nekünk adományozott 10 db laptop, 10 hátrányos helyzetben lévő diák számára teremti meg az online oktatás alapvető feltételét.
Bízunk benne, hogy a támogatásnak hála a gyerekek sikeresen léphetnek majd be a digitális világba, és ezáltal juthatnak az életben is új lehetőségekhez!

A támogatást ezúton is szívből köszönjük!

Englert Klára
gyógypedagógus

Csodálatos versenyeredmény!

A miskolci Szent Imre Katolikus Általános Iskola az ősz folyamán online versenyt hirdetett angol nyelvből, valamint „Van itt egy gyermek…” címmel rajzversenyt.

Iskolánk több tanulója is szép rajzokat készített, melyek közül Török Fanni 4. osztályos tanulónk munkájával az I. helyet érte el!

Angol nyelvi versenyen a 8.b osztályból Beranek Balázs maximális pontszámmal a 7-8. évfolyam legjobbja lett, szintén I. helyezést ért el!

Szívből gratulálunk!Szállást keres a Szent Család!

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola minden adventben hagyományos módon megjeleníti és a Deák téren járókelőket figyelmezteti a gyermek Jézus születésére. Idén ez nem valósulhatott meg a megszokott módon. A Szent Család kép azonban eljutott az iskolánkba, mely előtt az auláinkban a tanulók osztályszinten imádkozhattak. Adventi ráhangolódásunk ebben a formában is gazdagodott.Adni öröm, és adni jó!

Az idei karácsony más lesz, mint a korábbiakban. A járvány második hullámában szerettünk volna még figyelmesebbnek lenni az idősek, egyedülállók és nagy családok iránt. A Katolikus Karitász reagálva a járvány okozta nehézségekre, szükséges fertőtlenítőkkel és eszközökkel, valamint élelmiszersegéllyel támogatta meg országszerte a rászorulókat. Iskolánkban is nagy hangsúlyt fektettünk az adományozásra, melynek célja az idén, a koronavírus okozta krízishelyzetbe került családok támogatása volt. Szent Erzsébet napjától kezdve gyűjtöttük a tartós élelmiszereket, melynek eredményeként iskolánkból 49 családot tudtunk megajándékozni és megsegíteni még az ünnep előtt. Köszönjük szépen a szülőknek a rengeteg felajánlást és együtt érzést, a gyerekeknek pedig a szorgoskodást!
Intézményünk, az idén először csatlakozott a Pont Velem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat közös karácsonyi jótékonysági akciójához a GLS futár támogatásával. Az akció médiapartnere az Origo, a kezdeményezést pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. A diákok használt, de még jó állapotú játékaikat ajánlhatták fel rászoruló társaiknak. A gyűjtés lezárásaként 30 ajándékdobozt sikerült eljuttatnunk, remélhetőleg sok-sok gyerek arcára mosolyt varázsolva. Jó volt közösen megélni, az önzetlen támogatás örömét! Ezúton is szeretném hálámat kifejezni kicsiknek és nagyoknak, szülőknek és pedagógusoknak, akik csatlakoztak ehhez a nemes célú kezdeményezéshez!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!


Földesiné Kiss Tünde
iskolai Karitász

Alkotópályázat

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett "Vonulás a madárvilágban" című alkotópályázaton

Ruzsányi Adél 4.b oszt.tanuló 2.helyezést ért el.
Török Fanni 4.b oszt.tanuló különdíjat kapott.


Felkészítő pedagógus: Zobolyákné H. Ida

Gratulálunk a szép eredményekhez.Mikulás

A járvány helyzetre való tekintettel az idei tanévben kicsit másképp alakult a Mikulás érkezése. A hagyományoktól eltérően osztálykereten belül valósult meg a Télapó köszöntése. 2020.12.04-én a második órában, a kisdiákok nagy örömére, minden alsós osztályba ellátogatott és minden gyermeket megajándékozott a jólelkű Mikulás. Nagy volt az öröm, a boldogság. Az osztályok egy-egy dallal vagy verssel hálálták meg a Télapó jóságát.
A felső tagozatban két meseszép „angyalka” lepte meg a tanulókat. A harmadik órában szaloncukorral kínálták a gyerekeket. A meglepetés láthatóan tetszett a nagyoknak, mindenki arcára mosolyt varázsoltak az angyalok.

DÖK

Szép sikerek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

„Az összedolgozás képessége
az egyik legnagyobb érték az életben.”


Ebben az évben – a járványhelyzet miatt - rendhagyó módon zajlott a körzeti forduló: iskolánkban online versenyzett a 14 csapatunk, s ebből 7 jutott be a megyei legjobbak közé, azaz az első hat helyre. Mindig büszkén vettünk részt az eredményhirdetésen, idén azonban ez is elmaradt, mert a díjazottak helyben a felkészítő pedagógusoktól vehették át ajándékaikat, elismerő okleveleiket. Az alábbi eredmények születtek évfolyamonként:Az eredmények megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!Márton napi projekt az 1.c-ben

„Egy fénytenger Mártont tisztel, oly szépen cseng, ha énekeled….”

A Márton napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libavásárban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.
Szent Márton püspökről emlékeztünk. A 21”kisliba” lelkesen tanulta a verseket, mondókákat.
Köszönjük a szülők segítségét, hisz nagyon sokat segítettek a verstanulásban.
A videó és a fotók mindenki számára betekintést nyújtanak a projekt napjaiba.
A hét során sokat kézműveskedtünk (színezés, lámpás készítése).
Nagy sikere volt a vetélkedőnek, melyek során a Márton-napi legenda és a hozzá kapcsolódó szokásokat elevenítettük fel. Lelkesen teljesítették a feladatokat (szómagyarázat, igaz-hamis állítás, ki mondta, puzzle, kukaricacsövek megkerülése labdába).
A jó válaszért, feladatteljesítésért kukoricaszemeket kaptak. A legügyesebb csapat 16 szemet gyűjtött össze. Elmondhatjuk, hogy a projekt megvalósítása során a gyerekek nagyon lelkesek, ügyesek, kitartóak voltak.
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az idei karácsony más lesz, mint a korábbiakban. A járvány második hullámában szeretnék felhívni a figyelmet az idősek, egyedülállók, a rászoruló családok támogatására.
A Katolikus Karitász reagálva a járvány okozta nehézségekre, szükséges fertőtlenítőkkel és eszközökkel, valamint élelmiszersegéllyel támogatja országszerte a rászorulókat. Iskolánkban is nagy hangsúlyt fektetünk az adományozásra, melynek célja az idén, a koronavírus okozta krízishelyzetbe került családok támogatása.
A katolikus egyházzal együttműködve, mi is szeretnénk a családok és társaink havi kiadásait csökkenteni olyan időszakban, amikor megnövekedtek a rezsi költségek és sokan a koronavírus miatt elveszítették állásukat, megélhetésüket! Várunk tehát:

Tartós élelmiszert: konzervet, tésztát, rizst, teát, kakaót, cukrot, olajat, lisztet… és az édesség is jól jöhet, keksz, szaloncukor, csoki!

Most különösen fontos szerepe van az adományoknak!

A gyűjtés időtartama: 2020.november 19-december 10-ig tart!


Helye: az iskolában kihelyezett gyűjtőkben történik a szokott módon

Földesiné Kiss Tünde
KARITÁSZElsősök avatása

Iskolánkban hagyomány az intézmény névadójának emléknapján megrendezésre kerülő elsős avatás. Ezen a napon ünnepélyes keretek között a templomban kötik fel a 8. évfolyamos diákjaink az elsős tanulóknak az iskolai logóval ellátott nyakkendőt. Ez jelzi számukra, hogy ők is „szentimrés” diákokká váltak.
Az ünnep idén a szülők jelenléte nélkül került megrendezésre, de a videó és a fotók mindenki számára betekintést nyújtanak.
Köszönjük az első osztályban tanító tanítónéniknek, a 8. évfolyam osztályfőnökeinek valamint a közreműködő hitoktatóknak Molnár Aranka, Vighné Perge Anita és Vigh Péter kollégáknak az ünnep lebonyolításában nyújtott segítségüket.
Szent Imre vigyázza mindennapjainkat! Isten áldjon minden tanulónkat, szüleiket, tanárainkat és dolgozónkat!A fotóalbum megtekintéséhez, kérem kattintson IDE!Héra falfesték nyereményjáték

Megérkezett iskolánkba a Héra Prémium és Héra Clean termékekből összeállított színes beltéri festékcsomag felajánlás, mely a „PPG Trilak, a Színmester” által meghirdetett jótékony „Like” gyűjtő megmérettetésen nyert az intézményünk.
Részesei lehetünk azon 40 intézménynek, akik a kiírás szerint a legtöbb virtuális támogatást kapták, így több mint 260 liter festéket kaphattunk.
Hálásan köszönjük az iskolát támogató szülőknek a segítőkész hozzáállást. Mindenkinek köszönjük a kedveléseket!
Reményeink szerint rövidesen „színes” tantermekkel várhatjuk a tanulókat az intézménybe.


„Az én környezettudatos iskolám” rajzpályázat, környezetvédelmi totó kicsiknek, nagyoknak

Környezetünk védelme, tisztaságának, szépségének megőrzése mindannyiunk feladata, hisz együtt élünk a minket körbevevő természettel, elválaszthatatlan egységet alkotunk. A teremtett világ iránti felelősségvállalásunkkal, környezettudatos magatartásunkkal sokat tehetünk természeti értékeink megóvásáért. Rengeteg veszély fenyegeti Földünket, globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás stb., ezért nagyon fontos változtatni szemléletünkön, hozzáállásunkon.
A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért minél korábban érdemes megismertetni őket a fenntarthatóság, a környezetvédelem jelentőségével, hogy felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel sokat tehetünk Földünk védelméért.
A Fenntarthatósági Témahéten „Az én környezettudatos iskolám” címmel rajzpályázattal és több kvízkérdésből álló környezetvédelmi totóval vártuk a gyerekeket. A totóra 104 gyermek nevezett, születtek kimagaslóan jó eredmények, melyek arról árulkodnak, hogy fogékonyak, érdeklődőek a téma iránt. A rajzpályázatra közel 50 alkotás érkezett. A legszebb munkák készítői egy kis jutalommal gazdagodhattak.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek, köszönjük szépen lelkes munkájukat!


A pályázati eredmények megnyitásához, kérem kattintson IDE!
Aqua Challenge a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Első alkalommal hirdeti meg a folyadékpótlás jelentőségére fókuszáló és egyúttal a vízfogyasztást népszerűsítő kihívást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) Aqua Challenge néven, 2020. október 01-31. között.
em lehet eléggé hangsúlyozni a helyes táplálkozás szerepét az egészségmegőrzésben. A túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek világszerte óriási terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerre. A megelőzés, a terhek csökkentése mindannyiunk közös érdeke. A kihívás célja, hogy felhívjuk a tanulóink figyelmét a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságára.
Iskolánkban az alsó és felsős épületben is elhelyeztünk egy-egy víz adagolót, mely tiszta vízzel látja el a tanulóinkat, s egyben alkalmat adott arra, hogy a cukros üdítők és energiaitalokkal szemben a valóban szomjoltó tiszta víz fogyasztását hangsúlyozzuk.

Fogyassz vizet minden nap!

Köszönjük a felajánlóknak a segítséget.
Az 1956. október 23-i emlékműsor
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Október a rózsafüzér hónapja, ennek keretében 2020. október 19-én, hétfőn a mi iskolánk is csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez, hogy egymillió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért.
Minden osztály a saját tantermében gyülekezett, és 9 órakor bekapcsolódott az imádságba. Voltak, akik a Szent István Rádión keresztül hallgatták és imádkozták, mások előre szerkesztett diaképek segítségével mélyülhettek el a Szentolvasó titkaiban. Felsőbb évesek ügyesen beosztották maguk között, hogy ki lesz az előimádkozó, aki a titkokat és az elmélkedés szövegét felolvassa. Első és második osztályosok színezőt kaptak. Az egytizedes rózsafüzér gyöngyszemeibe virágokat kellett rajzolniuk, hiszen minden Üdvözlégy Mária egy szál virágot jelent égi Édesanyánknak. Volt osztályterem, ahol kis Mária-oltárt is készítettek, a szobor körül virággal, rózsafüzérrel és gyertyával. Többen otthonról hozták a saját rózsafüzérüket, így téve még emlékezetesebbé ezt a szép imaórát.
Rózsafüzér nap a fenntarthatósági héten

2020. október 09-én diákjaink, tanáraink imádkozták a rózsafüzért. Hagyomány ez már nálunk minden októberben, a Szűzanya hónapjában. Idén a fenntarthatósági hetet erősítettük meg közös imádságunkkal. A teremtet világunk, természeti kincseiért, az emberek eziránti lelkiismeretének felkeltéséért ajánlottuk fel napunkat.
Az alsós udvaron felfestett rózsafüzér gyöngyszemeiben egy-egy évfolyam gyűlt össze, gyönyörű Mária szobrunk körül, hogy a nyolcadik osztályosok bevezetője után egy-egy tizedet imádkozzanak. Az első 4 órában zajlott folyamatosan hitoktatóink vezetésével imaláncunk.
Volt szerencsém szünetekben figyelni a gyerekeket, ahogy Szűz Mária köré gyűltek, áhítattal, szeretettel körülvették , /volt aki az egész szünetben nem tudod elszakadni a szobortól/ kérdezték szabad-e megsimogatni, mert nagyon szeretnék. Szép pillanatokat éltünk meg, melyek megerősítették abbéli vágyunkat, hogy egy Szűzanya szobrot állíthassunk udvarunkra.

Vighné Perge Anita


Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

Iskolánk több éve részt vesz a Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen.
Az elmúlt tanévben márciusra 19-re tervezték a versenyt, de a járvány miatt az idei tanév szeptember 10-re halasztották, változatlan tartalommal, tehát a múlt év tananyagából összeállítva.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az összesítés alapján kiemelkedő eredményt értek el iskolánk tanulói:

I. helyezést ért el Nagy Szabolcs (3. a) (felkészítő tanárai Rózsa Andrea és Nagyné Tóth Judit)
IV. helyezést ért el Fodor Fedóra (7. b) (felkészítő tanára Gáspárné Tokaji Edit)

További kiváló megyei eredmények születtek a tavalyi tananyagból álló feladatsor megírásakor:

Fekete Kornél (3. a) 12. helyezett
Barna Lara (4. a) 20. helyezett
Lendvay Laura Judit (4. a) 21. helyezett
Fodor Alma (5. b) 13. helyezett
Dózsa Dominika (7. a) 12. helyezett
Szabó Veronika (8. b) 26. helyezett
Vigh Péter Zétény (8. b) 29. helyezett

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!„ Mondd, szereted az állatokat?”

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét, a zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. Hagyományainkhoz hűen, iskolánkban mi is megemlékeztünk a „Van itt egy gyermek…/Jn.6,9/” mottó jegyében.
A felső tagozatos diákok számára meghirdettük, egy már felfedezett és ismertté vált fiatal művész bemutatását. A tehetség magyar vagy nemzetközi származású is lehetett. Lényeges volt, hogy már gyermekként kiemelkedjen kortársai közül. A bemutatást digitális módon kértük lehetőség szerint. Örömünkre, jó néhányan készítettek bemutatót. A legkülönlegesebb prezentációkat megtekinthetik, iskolánk honlapjának SZIA csoportjában!

Az október 4. pedig azért lett kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának a napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Művészeti munkaközösségünk, idén is rajzpályázattal emlékezett e jeles napra. Tanulóink nagy odafigyeléssel és gondossággal készítették el alkotásaikat kis kedvenceikről, amelyeket szívesen értékeltünk és jutalmaztunk. A legszebb rajzokat pedig kiállítottuk az aulákban.Megemlékezés Arad hőseiről

Iskolánkban minden évben a hetedik évfolyam diákjainak jut a megtisztelő feladat, hogy ünnepi műsort mutasson be október 6-án megemlékezésül a 13 aradi vértanúról.
Most is nagy odaadással munkálkodott a csapat, hiszen idén tulajdonképpen két összeállítással
is készültünk: míg az iskolai megemlékezésre egy teljes változattal, népes szereplőgárdával, addig a városi alkalomra csak 3 fős „küldöttség” mehetett egy rövidebbre fogott tiszteletadással.
A járványveszély miatt sajnos nem tudtuk előadni a szokásos módon a műsorunkat, csak felvételről nézték meg az osztályok, s így utólag kaptunk visszajelzéseket, elismeréseket. Nagyon örültünk, hogy mindkét előadásunk tetszést aratott, büszke vagyok, hogy a hetedikeseinkkel méltóképpen szerepelhettünk a város és az iskola előtt.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda október 6-ai ünnepi műsorának szervezéséért hálás
köszönet illeti az érintett pedagógusainkat, Richterné Gál Ibolya Hedvig és Nemes Vincéné tanárnőket.
Beszámoló az őszi papírgyűjtésről

Iskolánkban már hagyomány, hogy évente két alkalommal papírgyűjtést szervez a DÖK. A 2020/21. évi őszi gyűjtésre szeptember /22-24./ hónapban került sor.
Örömmel tapasztaltuk, hogy az esemény igen sikeresnek bizonyult. Folyamatosan érkeztek a szorgos gyűjtők, ki kisebb, ki nagyobb rakománnyal. Öt konténer és egy teherautó platója telt meg papírral, melynek végleges súlya 18 és fél tonna.
Örvendetes tény, hogy a hulladékért kapott összeg az osztályok pénztárcáját gyarapítja. Nagy dicséret a gyűjtésben résztvevő osztályoknak, tanulóknak, köszönet a szülőknek az aktív munkájukért.
Kiemelkedően jól teljesített a 6.b, 7.b, 4.b osztályok, gratulálunk nekik!
Hálás köszönet a technikai dolgozóknak, a pedagógusoknak, a gyűjtésnél segítő felsős tanulóknak, akik bármilyen módon segítették a papírgyűjtés lebonyolítását és hozzájárultak annak sikeréhez.
Reméljük, hogy tavasszal ismét megrendezhetjük a hulladékgyűjtést. Mert „Sok kicsi, sokra megy.”

2020.09.28.

DÖKSzentírás vasárnap

Szeptember 25-én ünnepeltük iskolánkban a Szentírás vasárnapját. Már két héttel előtte elkezdtünk készülődni erre a napra, szerettük volna középpontba állítani a Szent könyvet, ráirányítani mindannyiunk figyelmét.
Hittan munkaközösségünk rajzpályázatot hirdetett a 2020/2021-es tanév mottójával: „Van itt egy gyermek…” Az elkészült alkotásokat, zsűriztük és kiállítottuk az alsós és a felsős aulákban.
Minden osztályt megkértünk, hogy válasszanak egy vagy két Biblia idézetet és a pénteki napon írják föl a rajzok mellett kihelyezett nagy fehér kartonra. A csoportok megtekintették a kiállítást és mindenki egy-egy Szentírási idézettel távozott, amit egy kosárkából húzhattak ki. A kicsik egy kis színezőt kaptak a Szentírás, mint kincs szimbólummal, mert: „Ahol a kincsed, ott a szíved is”.
Jó volt látni, ahogy gyermekeink böngészték az Írást, pedagógusaink is forgatták a Könyvet, hogy megtalálják a megfelelő sorokat.

Hála érte! Deo Gratias!

Vighné Perge AnitaSzent Gellért ünnepén

Szent Gellért – a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda pedagógusainak és dolgozóinak választott védőszentje – ünnepén az iskola és az óvoda alkalmazottai az ő közbenjárását kérték.
2020. szeptember 24-én szentmise keretében együtt imádkoztak az iskola névadójának, Szent Imre herceg egykori nevelőjéhez. A mai, kihívásokkal teli időben különösen jó, hogy a hívő pedagógus tud erőt meríteni a példaképek kitartó nevelő munkájából.


Lelki percekről

Szent Gellért – a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda pedagógusainak és dolgozóinak választott védőszentje – ünnepén az iskola és az óvoda alkalmazottai az ő közbenjárását kérték. 2020. szeptember 24-én szentmise keretében együtt imádkoztak az iskola névadójának, Szent Imre herceg egykori nevelőjéhez. A mai, kihívásokkal teli időben különösen jó, hogy a hívő pedagógus tud erőt meríteni a példaképek kitartó nevelő munkájából.
Megújult a tetőszerkezet

Fenntartónknak, az Egri Főegyházmegyének köszönhetően, intézményünk minden nyáron megújul.
Idén is javult az épület legrégibb tetőszerkezete.

Köszönet a kivitelezőnek, a Füred-Kő Építőipari és Szolgáltató Kft. dolgozóinak és tulajdonosainak, nagylelkű támogatásukért és a szép munkáért!
EGÉSZSÉGNAP az iskolánkban

A Tomajmonostora Egészségfejlesztési Iroda munkatársai EGÉSZSÉGNAP megrendezésének lehetőségét kérték szeptember 8-án az intézményünkben.
A kellemes őszi időben, a szabadban megrendezésre kerülő ismeretátadó és ismeretbővítő délelőtt célja volt a tanulók figyelmét felhívni – a jelen helyzetben még inkább – a helyes kézmosás szükségességére és eredményességére, a tüsszentés etikettjére és az egészséges táplálkozásra.
Kara Hedvig irodavezető segítségével egy eredményes délelőtt során, élmény teli megközelítésben sikerült a gyermekek számára tudatosítani az egészségünk védelmében hozott intézkedések fontosságát.Urbánné Tóth Rita
intézményvezetőTáskaszentelés

Intézményünkben hagyomány a tanév elején az első évfolyam tanulóinak iskolatáskáit megszentelni.
A legkisebbek táskáit Ferencz Károly atya a mai nap reggelén megáldotta. Kívánjuk kis tanítványaink számára, hogy a tanulás könnyű legyen és a táska se legyen soha túl nehéz.
Szeretettel gratulálunk díjazott diákjainknak!

Szeretettel gratulálunk iskolánk díjazottjainak, akik Tiszafüred Város Polgármesterének kitüntetését megkapták.
A díjazottak névsorának megnyitásához, kérem kattintson IDE!Szeretettel gratulálunk Koczka Józsefnek!

Szeretettel gratulálunk Koczka Józsefnek, intézményünk testnevelő tanárának, aki 2020-ban az Év Testnevelőtanára címet nyerte el.


A Tatai tábor élményei

2020. július 13-18-a között Tatán táboroztunk. Július 13-án 7:00-kor 50 fővel indultunk a Deák-térről. Jókora utat tettünk meg, három dugóval ékesítve. Nagyon örültünk, amikor megérkeztünk. Részt vettünk egy rövid lázmérésen, megebédeltünk aztán elfoglalhattuk a házainkat. Este, a programszervező tanároknak, illetve a tábor vezetőjének bemutatkozásán elmondták, hogy milyen szabályokat kell betartanunk, a vírus elkerülése érdekében.
Másnap, kedden délelőtt környezetvédelmi kiselőadáson vettünk részt, délután pedig megnéztük a Tatai-várat, ahol sok korabeli érdekességet láttunk. Sétálva tettük meg az utat a szállástól a várig. Út közben, gyönyörű kilátás nyílt az Öreg-tóra. Fakultatív programként bicikliztünk, plakátot és csapatzászlót készítettünk, valamint totót töltöttünk ki.
Kisvasúttal elmentünk a helyi Geológiai-parkba, ahol nagyon sok érdekes és hasznos ismeretet hallottunk, valamint még ajándékokkal is gazdagodtunk. Visszafelé is kisvasúttal utaztunk, közben rövid városnézésnek lehettünk részesei. Volt kézműves foglalkozás is, ahol ügyeskedhettünk, kötélhúzó verseny, amelyen eredményesen szerepeltünk. A táborba meghívott néptáncegyüttessel pedig együtt táncolhattunk.
A napok alatt a fiúk sokat készültek a foci meccsekre, a lányok közben nagy és lelkes szurkolótábort alakítottak. Készítettünk egy nagy HAJRÁ! feliratot is, és meglett a készülődés eredménye: legyőztük Pápát!
Ellátogattunk a Fényes-forrás-tanösvényre is. Csodálatosan szép és nyugodt volt a természet, tavirózsák és érdekes víz alatti források mellett haladt el a csapatunk.
A tábor fénypontja a péntek volt. Délelőttre a tanárok egy cukorkereső versenyt szerveztek nekünk, folytatásként pedig felkészültünk az esti bemutatkozásra. Minden csoport előadott valami látványos verses, zenés műsort. Tündike néni segítségével írtunk egy ütős kis szöveget a tábor élményeiről, amit ráénekeltünk a Kelemen Kabátban együttes egyik ismert nyári slágerére. A ballagó nyolcadikos lányok pedig még be is öltöztek a fellépésükhözprodukciók nagy sikert arattak, és végre megkezdődött a disco. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat táncoltunk.
Szombat reggel 10:00-kor, kissé fáradtan indultuk haza Tatáról.
Szerintem, mindenkinek nagyon sok élményben lehetett része és megismerhetett új dolgokat, látnivalókat. Azt hiszem, mindnyájunknak volt miről mesélni a szülőknek otthon.
Czinege Annamária 8.bA lap tetejére >>

Régebbi cikkek - 2019-2020 tanév második félév >>